Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Krizine Sebep Olan Staking Sisteminin Yaratıcısı: Böyle olmasını Do Kwon istedi

Anchor Protocol’ün çekirdek geliştiricilerinden Bay B, Protocol’ün başlangıçta %3,6 stake oranı ile tasarlandığını ancak piyasaya sürülmeden önce son anda değiştirildiğini söyledi.

Bay B, 7 Haziran tarihinde Güney Kore’nin yerel medya kuruluşu JBTC ile gerçekleştirdiği röportajda Anchor Protocol‘ünün başlangıçta %3,6‘lık bir stake oranı sunmak için tasarlandığını ancak daha fazla yatırımcı çekmek için piyasaya sürülmeden sadece bir hafta önce oranın %20’ye kadar yükseltildiğini söyledi.

Bu kadar yüksek stake oranı ile çıkacağını bilmiyordum. Piyasaya sürülmeden sadece bir hafta önce% 20’ye ayarlandı. En başından beri çökebileceğini düşünmüştüm, (ben tasarladım) ama gerçekten çöktü.

Protocol’ün yalnızca %3,6‘lık bir stake oranı sunmak üzere tasarlanmasının, Anchor’ın mevcut fonları hesaba katıldığında Terra ekosistemini istikrarlı tutmanın önemli bir bileşeni olduğunu belirten Bay B, geliştiricilerin planların değiştirildiğini lansmandan bir hafta önce öğrendiğini ve yatırımcılara UST stabilcoinlerini Anchor Protocol’e kilitlemek için %20‘lik gibi yüksek bir stake oranı sunulduğunu söyledi.

Geliştirici ayrıca Nisan 2019‘daki lansmanın hemen öncesinde bu sorunu Terra’nın kurucusu Do Kwon ile ele almaya çalıştığını dile getirdi.

Yayınlanmadan hemen önce CEO Do Kwon’a stake oranının düşürülmesini önerdim ama kabul edilmedi.

Anchor Protocol’ün kripto para birimi ANC, CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda Mart 2021‘de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8,23 doların %98,3 altında 0,136502 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!