Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra LUNA Kurucusu Do Kwon SEC’nin Sorgu Talebine Karşı Çıktı: İmkansız!

Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon, ABD’de yargılanmasına yönelik SEC’nin sorgulama talebine imkansız olduğunu belirterek itiraz etti.

Karadağ’da tutuklu bulunan Do Kwon’un Terra (LUNA) çöküşü nedeniyle ABD’de yargılanmasına yönelik Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) sorgulama taleplerine kurucunun avukatlarından itiraz geldi.

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde 27 Eylül Çarşamba günü dosyalanan belgeye göre avukatlar, Karadağ’da süresiz olarak gözaltında tutulan Do Kwon’un ABD’ye getirilip ifade vermesinin imkansız olacağını savundu:

İmkansız olan bir şeyi zorunlu kılan bir emir hiçbir pratik amaca hizmet etmez ve yargı otoritesini zayıflatma riski taşır.

SEC kısa süre önce Do Kwon ile görüşmeyi talep etmiş ve bunun davanın son keşif tarihi olan 13 Ekim’den önce gerçekleşmesi için ısrarcı olmuştu.

Düzenleyici kurum geçtiğimiz şubat ayında Terraform Labs’e ve şirketin kurucusu Do Kwon’a birden fazla suçtan dava açmıştı. Hem ABD hem de Güney Kore haziran ayında Karadağ mahkemesi tarafından 4 ay hapis cezasına çarptırılan Do Kwon’un iadesi talep ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!