Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TerraForm Labs Kurucu Ortağı Shin: LUNA krizi bir dolandırıcılık değildi

Terraform Labs’ın kurucu ortaklarından Daniel Shin, dolandırıcılık ve finansal düzenlemeyi ihlal etme suçlamalarını reddetti.

Financial Times, 9 haziran tarihli bir raporunda Daniel Shin‘in LUNA ve UST çöküşü hakkındaki açıklamalarına yer verdi.

Verdiği demeçte şirketin, yatırımcıları “aldatma niyetinin olmadığını” sadece blockchain teknolojisini kullanarak ödeme sisteminde yenilik yapmak istediğini söyleyen Shin ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Coinlerin algoritmasında herhangi bir açık olduğunun farkında değildik ve fiyatlarını manipüle etmek için herhangi bir girişimde bulunmadık.

LUNA ve UST çöküşünün ardından Güney Kore‘nin Terraform Labs‘a resmi olarak soruşturma başlattığı belirtilen raporda ayrıca düzenleyicilerin, Shin tarafından işletilen Chai adlı dijital ödeme sistemini incelemeyi planladığına yer verildi.

Shin, konuyla ilgili Chai ödeme sisteminin 2020 yılında Terraform Labs ile bağlarını kestiğini söyledi.

Yaşanan çöküşün ardından CEO Do Kwon’un ağı kurtarma teklifi kapsamında piyasaya sürülen yeni Terra 2.0 zincirinin kripto para birimi LUNA, CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda, piyasaya sürülmesinin ardından kısa bir sürede ulaştığı 18,87 dolar seviyesinin %85 altında 2,81 dolardan işlem görüyor. Yeni zincirin ardından Luna Clasic olarak adlandırılan eski zincirin kripto para birimi LUNC ise son 24 saatte %5,8 artışla 0,00006489 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!