Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether USDT Üzerindeki Çalışmalarına Devam Ediyor: Yeni Ağ Desteği

Kripto para piyasasının en büyük stablecoin’i Tether (USDT), Polygon ağına genişlemesinden kısa bir süre sonra Tezos blockchain’inde piyasaya sürülüyor.

Tether, 9 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada USDT‘nin Polygon‘un ardından artık Tezos ağında da kullanılabileceğini duyurdu.

Tezos, kullanıcıların Ethereum, Solana, Avalanche, Algorand, Tron, Omni, EOS, Liquid Network, Kusama, Bitcoin Cash’in Standard Ledger Protocol ve Polygon ağından sonra USDT‘yi kullanabileceği 12. blockchain olacak.

Pek çok farklı blockchain’de kullanılabilen USDT‘nin, verilere göre özellikle Ethereum ve Tron ağlarında ki kullanımı en yüksek seviyede bulunuyor.

USDT’nin Tezos lansmanının, blockchain’in merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemindeki konumuna katkıda bulunabileceğini söyleyen Tether, verdiği bir demeçte şu ifadeleri kullandı:

Moda, müzik, oyun ve sanat endüstrilerindekiler de dahil olmak üzere Tezos’ta birkaç önemli proje başlatıldı.

Defi Llama verilerine göre Tezos‘un haberin kaleme alındığı sıralarda DeFi ekosistemindeki toplam kilitli varlık (TVL) değeri 36 milyon dolar civarlarında bulunuyor.

Tether yaptığı açıklamada ayrıca USDT‘yi tüm blockchainlerin yanı sıra katman-2 protokolleri üzerinde başlatmayı planladığını söyledi.

Tether, daha fazla blockchain’e taşıma” planları doğrultusunda kısa bir süre önce USDT’yi, Polygon ağında piyasaya sürdüğünü duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!