Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ve Bitfinex Davasında Karar Artık Kesin: Tamamen Düşürüldü!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether ve kripto para borsası Bitfinex USDT davasında temize çıktı.

Tether 15 Kasım tarihinde yaptığı resmi açıklamasında hem Bitfinex’e hem de kendilerine açılan toplu davanın nihayet sona erdiğini ve şirketlerin temize çıktığını belirtildi.

Söz konusu dava Shawn Dolifka tarafından 2021 yılında açılmıştı. Davacı Dolfika, Tether’in USDT varlıkları hakkında aldatıcı beyanlarda bulunduğunu ve rezerv raporlarının gerçekçi olmadığını iddia etmişti.

Fakat ABD New York Güney Bölge Mahkemesi geçtiğimiz ağustos davacının iddialarının sağlam temellere dayanmadığını belirtti. Ardından Tether ve Bitfinex’e açtığı toplu davada değişikliğe gitmek isteyen Shawn Dolifka’nın talebi mahkeme Baş Yargıcı Laura Taylor Swain tarafından reddedildi.

Davacı bu reddedilme haberinin ardından temyiz mahkemesine gitmemeyi tercih ederek adeta beyaz bayrak çekti. Son gelişmeler ışığında konuşan Tether cephesi, davanın kendi lehlerine sonuçlandığını şu ifadelerle açıkladı:

Yargıç Swain’in davayı reddetmesi ve Tether ve Bitfinex şirketleri lehine verdiği karar artık nihai karardır.

Tether tarafından yapılan açıklamada davacının sonradan doğru yolu bularak temyizi tercih etmemesinin altı çizilirken davanın devam etmesi durumunda Dolifka’nın boş yere para kaybetmeye devam edeceği belirtildi:

Dolifka’nın davayı ilk etapta açmaya yönelik tedbirsiz kararının aksine, temyiz hakkından vazgeçmesi doğru bir karardı. İddiaları tamamen haksızdı ve daha fazla dava açılması Dolifka’ya ya da avukatlarına parasal ya da başka bir şey kazandırmayacaktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!