Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee Son Katıldığı Programda Bitcoin’e Methiyeler Düzdü!

Fundstrat Global‘in Araştırma Bölümü Başkanı ve Yönetici Ortağı olan Tom Lee, CNBC’nin Fast Money programına katıldı ve bir çok Bitcoin ayısının (ayı piyasası göndermesi) yanılgılarını adeta yerle bir etti. Bitcoin için yapılan Google araştırmalarının %75 düşüş yaşaması ve ticari hacmin 78 bin seviyelerine düşmesi ile Bitcoin değeri takılı kaldı ve hala 10.000 dolar seviyelerine çıkamıyor. Bütün bu olaylar ile beraber her şey Bitcoin’in aleyhine gözükse de Tom Lee bütün bunların aksini iddia etmekte.

Lee Google aramalarındaki düşüşün Bitcoin konusunda önemli bir gösterge olmadığını ve bunların sadece küçük sinyaller olduğunu ifade etti.

Konu ticari hacme geldiğinde ise bunun Aralık ayında %80 gibi bir düşüş yaşadığını belirtip bunun Bitcoin için o yıl geçerli parabolik bir piyasa rahatlaması olduğunu belirtti. Buna ek olarak ticari hacmin geçen yılın yıl ortası hacmi ile karşılaştırıldığında %40 daha yüksek olduğunu da ekledi.

Lee fiyat konusunda Bitcoin’in grafikleri alt üst eden bazı teknik sıkıntılar yaşadığını ve tüm ihtiyacı olanın ise sadece 10 gün boyunca bunları çözüp yükselmesi olduğunu belirtip bu 10 günün 2018 yılının sonunda olabileceğini umduğunu söyledi.

Kendisine Bitcoin’in beklenenden daha düşük performans gösterip göstermediği sorulduğunda Lee, Bitcoin ve diğer koinlerin ilişkili olduğunu ancak ICO’lara baktığımızda durumun farklı olduğunu belirtti. Bitcoin için olan talebin 10 milyar dolar seviyesinde olduğu bir dönemde ICOların geçen yıl içerisinde sadece bunların yarısı kadar bir talep gördüğünü de ifade etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun önemli isimlerinden olan Valerie Szczepanik geçtiğimiz günlerde terfi ettirilerek danışman pozisyonuna getirilmişti. Tom bu yeni atamanın farklı düzenleyici çerçevelere gebe olduğunu düşünüyor ve Bitcoin fiyatları hakkında ise oldukça emin. Başarılı yatırımcı Bitcoin’in ABD piyasası dışında da iyi bir hacme sahip olmasından dolayı baştan aşağı bir düzenlemeye maruz kalmayacağını düşünmekte.

Kendisinin konu hakkındaki görüşleri şu şekilde:

”Bitcoin gerçekten çok iyi bir tasarruf aracı ve dijital işlemler konusundan çok başarılı. Menkul kıymet konusunda çok başarılı bir örnek.”

Tom Lee buna ek olarak son 10 yıl içerisinde trilyonlarca dolarlık işlemlerin yapıldığı platformda, tek bir kişinin bile blockchain üzerinde sahtekarca bir girdide bulunamadığını belirtti.

Buna ek olarak madencilik konusundaki masrafların ise 1.0 dolardan 6.000 dolar seviyelerine çıktığını ve bu artışın zaman geçtikçe bazı faktörlere bağlı olarak madencilik ücretinin de artacağı anlamına geldiğini belirtti.

Bakalım piyasanın ilerleyen günlerinde bizi ve Tom Lee’yi neler beklemekte?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment