Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON’un Geride Bırakan NEO Yine Artışta: 40 Dolar Üstü Görüldü

Son haftalarda çeşitli düşüşler yaşamış olan kripto para piyasası bugün kendini biraz da olsa toparladı. Çoğu kripto paranın ‘yeşil’ olduğu, Bitcoin’in git gide 7 bin dolar sınırına yaklaştığı piyasa şüphesiz pek çok yatırımcıyı memnun ediyordur.

Son 24 saatti gayet iyi geçiren kripto para piyasasında özellikle NEO‘nun yıldızının parladığını söyleyebiliriz. CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yüzde 9’dan fazla artış yaşayan NEO, en büyük kripto paralar arasında kendini açıkça belli ediyor. NEO bundan kısa bir süre önce TRON’u geçmeyi başararak ilgi odağı olmuştu. NEO ayrıca şu anda kripto para piyasasının en büyük onuncu kripto parası durumunda.

NEO İyi İlerliyor

Akıllı sözleşme, merkezsiz uygulama gibi çeşitli projeleri desteklemek için üretilmiş olan NEO platformu özellikle bundan birkaç ay önce 185 dolar sınırına dayandığında pek çok kişinin ilgi odağı haline gelmişti. Başlangıçta AntShares olarak yola çıkan bu koin 2017 yılının hemen hemen sonlarına doğru kendini NEO ismi altında yenilemiş ve çeşitli projelere imza atmaya başlamıştı.

NEO ekibi bundan birkaç ay önce ağın daha ‘merkezsiz’ hale getirileceğine dair duyurular yapmıştı. Bu aslında son derece önemli bir duyuru çünkü NEO’nun en çok eleştirildiği yönlerden biri de ağın fazla ‘merkezi’ olması. Ekibin ağı merkezsizleştirme projesi dahilinde atacağı adımlar yatırımcıları epey memnun etmiş olacak ki NEO fiyatında olumlu yönde bir eğim görülüyor. NEO’nun yol haritasını inceleyerek bu proje doğrultusunda atılacak diğer adımları görebilir, ekibin 2018 yılı için ne gibi planları var inceleyebilirsiniz.

NEO’nun kurucusu olan Da Hongfei, ağın daha merkezsiz hale getirilmesiyle ilgili şöyle bir yorumda bulunmuştu:

“Ağdaki düğümleri merkezsiz hale getirirken son derece temkinli davranmalıyız çünkü NEO’nun kullandığı protokol çok hızlı gelişim gösteriyor. Dolayısıyla ağdaki düğümlerin de bu değişikliklere hızlıca uyum sağlaması gerekiyor. Bu düğümlerin güvenlik açısından yaşanabilecek sorunlara da hızlıca müdahale edebilmeleri lazım. Bu yüzden de merkezsizleştirme sürecini ağırdan alıyoruz ve temkinli davranıyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Gökhan deniz
    Posted 08 Temmuz 2018 - 15:16 15:16

    Neo ile trx i karşılaştırmanız talihsizlik olmuş. Platformunuza yakışmıyor. Size TRX ile ilgili çok şey söyleyebilirim ama herşeyden önemlisi makale başlığınız trx ile itici olmuş.
    Saygılarımla

    • Ömer SAKMAR
      Posted 09 Temmuz 2018 - 04:30 04:30

      Merhaba, TRON ile NEO arasında özel bir karşılaştırma yapmıyoruz. Yalnızca NEO’nun yakın zamanda piyasa hacmi bakımından TRON’u geride bıraktığını söylüyoruz.

Leave a comment