Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukraynalı Hackerların Yakalanmasıyla Bitcoin 10 Bin Dolara İlerliyor

Geçtiğimiz hafta olumsuzluklar yaşamış Bitcoin şu an oldukça önemli bir bariyer olarak görünen 10 bin $ düzeyini zorluyor.

An itibariyle 9,895 $ gibi bir fiyata sahip olan Bitcoin son 24 saatte %11,27’lik artış yaşadı.

Bu hafta olumlu denilebilecek bazı gelişmeler yaşandı. Güney Kore’nin ülkedeki borsalara New York’taki BitLicense uygulamasına benzer bir lisans vermeyi planlaması, Arizona Eyaleti’nin kripto paralara karşı ılımlı tavrı, SEC ve CFTC yöneticilerinden gelen olumlu açıklamalar derken kripto para piyasası biraz hayat buldu.

Gece itibariyle başlayan artış ise Coinhoarder’ın yakalanmasına bağlanıyor. Ukraynalı bir hacker grubu olan Coinhoarder, Cisco’nun Talos siber güvenlik ekibi tarafınca yakalandı. Coinhoarder, en popüler dijital para cüzdanlarından biri olan Blockchain.info’nun kullanıcılarından 50 milyon $’dan fazla değere sahip kripto para çaldı.

Talos Group, Coinhoarder’ın aslında ne kadar “basit” bir taktik kullandığını gösterdi. Hackerlar “kullanıcıların arama sonuçlarını zehirlemek için” popüler arama kelimeleri üzerinden Google reklamları satın aldılar. Bu reklamlara da kripto para cüzdanı görünümü verdiler.

Kullanıcılar “blockchain” ya da “Bitcoin cüzdanı” gibi aramalar yaptıklarında karşılarına Blockchain.info cüzdanı gibi görünen ama aslında pek iyi niyetli olmayan sonuçlar çıkıyordu.

Ukrayna’nın siber polis güçleri ve Cisco altı aydır konu hakkında soruşturma yürütüyordu.

Facebook bu yılın başlarında kripto paralara yönelik bu gibi sahtekarlıkları engellemek amacıyla kripto para reklamlarını yasaklamıştı ve artık Google’ın da bu soruna bir el atma vakti gelmiş olabilir.

Kaynak: Express

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment