Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist PlanB Bitcoin’de 40 Bin Doları İşaret Etti: Tarih Verdi!

Twitter’da yaklaşık 2 milyon takipçiye sahip ünlü analist PlanB, iki hafta içerisinde Bitcoin’in %80’e yakın yükseliş yaşayabileceğini öne sürdü.

PlanB 25 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in 24 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihleri arasında 22.700 dolardan 40.402 dolara yükseldiğine işaret ederek bunun tekrar gerçekleşmesinin imkansız olmadığını ileri sürdü. PlanB’nin haklı çıkması ihtimaline karşılık yatırımcılar, gözlerini 8 Şubat tarihine çevirdi. Ünlü analistin %80’in üzerinde yükselişe işaret eden iddiası, takipçileri tarafından destek mesajları ile karşılandı.

Bitcoin için geliştirdiği geliştirdiği Stock-to-Flow (S2F) modeliyle ünlenen analist, yakın geçmişte paylaştığı bir başka yazısında ise 2025’te Bitcoin’in 100 bin doların üzerine çıkabileceğini dile getirmişti.

Kripto para sektörünün birçok aktörü orta vadede PlanB ile benzer görüşlere sahip olsalar da bu aktörlerin insanlara hayal sattığını iddia eden karşıt görüşlü ekonomistler de bulunuyor. “Altın Böcek” lakaplı kripto para karşıtlığı ile tanınan ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin’de yaşanan değer artışının Bitcoin’den çıkmak için değerlendirilmesi gerektiğini ve yakın zamanda fiyatın ralli başlangıcının da altına gideceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!