Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü “Big Short” Yatırımcı: Binance Gibi Borsaların Kripto Denetimi Anlamsız!

“The Big Short” filmine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry, kripto para borsalarının denetim raporlarını anlamsız bulduğunu söyledi.

Burry 16 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, denetim şirketi Mazars’ın Binance dahil olmak üzere kripto para sektöründeki tüm faaliyetlerini sonlandırması üzerine görüş bildirdi. Burry, geçmiş tecrübelerine dayanarak kripto para şirketlerinin denetim raporlarının işe yaramaz olduğunu öne sürdü.

Ünlü yatırımcı, 2005 senesinde yeni bir tür kredi temerrüt takası enstrümanı kullanmaya başladığında şirket denetçilerinin bunu iş başında öğrenmek zorunda kaldığını belirtti. Yeni finansal enstrümanların denetimlerinin genellikle hatalı veya eksik olabileceğini ima eden Burry, bu yüzden kripto para şirketlerinin denetim raporlarına güvenilmemesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Mazars’ın geçtiğimiz günlerde kripto para borsaları için yayınladığı denetim raporları “yatırımcılar tarafından yanlış anlaşılabileceği” endişesi ile sonlandırılması ve kaldırılması da Burry’nin argümanlarını destekler nitelikte.

Burry, ABD’de 2008 yılında gerçekleşen Mortgage Krizini önceden tahmin ederek “The Big Short” filmine konu olmuştu. Geçmişte de kripto paraların değerleri üzerinde fiyatlarda işlem gördüğünü öne süren ünlü yatırımcı, finansal piyasalarda değerleme konusunda yaptığı başarılı çalışmalarla tanınıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!