Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Finansçı Bitcoin’in 8 Bin Doları Göreceğini Düşünüyor

Finans sektörünün önde gelen isimlerinden ve Fortress Investment Group eski yöneticisi olan Michael Novogratz eylül ayında kripto para hedge fonu başlatmayı planladığını açıklamıştı. Hatta Novogratz Bitcoin fiyatının 2018 sonunda 40 bin $’a kadar çıkacağını düşünüyordu. Şimdi ise ünlü finansçı Bitcoin fiyatı konusunda eskisi kadar emin olmadığı gerekçesiyle hedge fon planlarını askıya aldı. Novogratz Bitcoin fiyatının kısa vadede 8 bin $’a geleceğini düşünüyor.

Önceden İddialıydı

Bitcoin piyasaları ciddi bir düşüş yaşadı ve bu düşüş piyasanın önde gelen isimlerinin canını sıkıyor. Novogratz Bitcoin ve diğer kripto paraların uzun süredir sağlam destekçisi olmuş, eylül ayında dijital paralara dayalı hedge fon oluşturma planları olduğunu dahi açıklamıştı. O zamanlarda Novogratz başlangıçta kendi fonlarıyla 150 milyon $ yatırım yaparak 500 milyon $’lık bir hedge fonu oluşturacağını söylemişti. Novogratz bu fonun belli başlı kripto paraların yanında ICOlara da yatırım yapacağını belirtmişti. Novogratz 27 Kasım’da CNN’de katıldığı bir programda Bitcoin’in 2018 yılında çok ciddi artabileceğini söylemişti:

“Bitcoin 2018 sonunda 40 bin $’da olabilir. Kolaylıkla olabilir.”

Piyasanın Durumundan Hoşnut Değil

Ancak Bitcoin bir haftadan kısa sürede değerinin üçte birinden fazlasını kaybettikten sonra Novogratz, bu tahminlere olan inancını kaybetti. Bloomberg’e konuyla ilgili detaylı yorum yapan Novogratz, Bitcoin fiyatının daha da düşeceğini düşündüğü için “kripto para hedge fonunu rafa kaldırdığını” söyledi. Novogratz Bitcoin fiyatının kısa vadede 8 bin $’a kadar gerileyebileceğini düşünüyor. Konuşma sırasında Novogratz şu yorumu yaptı:

“Piyasadaki durumları sevmedik ve yaptığımız şeyi yeniden gözden geçirmek istedik.”

“Şuanda durdur tuşuna basarak zekilik yapıyorum.”

Uzun Vadede Etkisi

Novogratz’in bu yorumları CBOE ve CME Group tarafından başlatılan Bitcoin vadeli işlemlerine yakın tarihte yaptı. Bunların yanında Bitcoin vadeli işlemlerinin artık piyasaya gelmesiyle birlikte pek çok firma Bitcoin ETFleri yapma konusuna ılımlı yaklaşıyor. Spekülatörler ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), yakın zamanda Rex, Vaneck, Protoshares ve NYSE tarafından başvurusu yapılan ETFleri onaylayacağını düşünüyor. Novogratz’in hedge fon planlarını rafa kaldırması yaşanan düşüşün bilinen yatırımcıları olumsuz etkilediğini gösteriyor. Ancak Bitcoin’in yaşadığı düşüşün uzun vadede bir etkisi olmayacağını düşünen isimler de hala daha bulunuyor. Buna inanan destekçilerden biri Twitter’da şöyle yazdı:

“Bitcoin 2017’de altı kez %30 oranında ‘düştü’. Her bir ‘düşüşün’ ardından %76, %237, %183, %165, %152 oranlarında artış geldi. Bitcoin yedi adım ileri, iki adım geri, yedi adım ileri, iki adım geri ilerliyor. Atılan her iki adım geride de Bitcoin’in sonu geldi deniyor. Rahatlayın!”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment