Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü İsmin 2 Yıllık Altın ve Bitcoin Yorumu Doğru Çıktı

İki yıl önce altının ve Bitcoin’in yükseleceğini söyleyen multimilyoner Kim Dotcom haklı çıktı. ABD Doları’nın güç kaybetmeye başlayacağını 2018 yılında öngören Dotcom’un altın ve Bitcoin yorumu doğru çıktı.

Teknoloji dünyasının tanınmış ismi Kim Dotcom, 2018 yılında Twitter’daki takipçilerine; geleneksel para piyasalarında büyük bir çöküş yaşanacağını iddia ederek, paralarını altına ve Bitcoin’e yatırmalarını tavsiye etti. Bu Bitcoin yorumu bundan iki yıl önce geldi ve Dotcom dün tekrar tweet atarak 2018 yılında söylediklerinde haklı çıktığını ima etti.

BTC İki Kat Arttı

Dotcom, Bitcoin ve altın yatırımı yapanın kazanacağı iddiasında haklı çıktı. Bitcoin, 2018 Ağustos ayında 6.200 dolardan işlem görürken Ons altın fiyatı 1,212 dolardı. Bugün ise BTC 12,263 dolara yükseldi. Ons altın 2,013 dolardan işlem görüyor. Bitcoin geçtiğimiz iki yılda kendini ikiye katlarken, ons altın da yaklaşık yüzde 63 oranında artış gösterdi. Ayrıca analistlere göre piyasadaki dolar hakimiyeti kırılıyor ve Amerikan Doları değer kaybı yaşıyor. Dolar endeksli piyasalardaki paralar da doların güç kaybetmesiyle birlikte değer kaybı gösteriyor. Tüm bu bilgiler ışığında görüyoruz ki, Kim Dotcom’un altın ve Bitcoin yorumu haklı çıktı. 2018’de Dotcom’u dinleyerek parasını altınla Bitcoin’e yatıranlar, bugün ciddi miktarlarda para kazandı.

Ons Altın ve BTC Fiyatları Artacak Mı?

COVID-19 salgını tüm dünya ülkelerinin ekonomilerine hasar verdi. Yatırımcılar salgın nedeniyle sarsılan gelirlerini ve değişen ekonomik dengelerini korumaya çalışıyor. Kendisini korumak isteyen yatırımcı “güvenli liman” olarak altına ve kripto paraya yöneldi. Bu durumda altın ve Bitcoin fiyatları giderek arttı. Ekonomi ve kripto para analistleri, ilerleyen günlerde ons altın ve Bitcoin fiyatları artmaya devam edeceğini düşünüyor. Standard Chartered analistleri doların güç kaybetmeye devam etmesi durumunda ons altının yükseleceğini söylüyor. Ayrıca ekonomist Şant Manukyan, 12 bin dolar barajını aşan BTC’nin 13 bin doları geçeceğini öngörüyor.

Kim Dotcom Kimdir?

Asıl adı Kim Schmitz olan Kim Dotcom, 1974 yılında Almanya’da doğdu. Gençlik yıllarında Almanya’da hackerlik yaparken yakalandı ve siber güvenlik alanında yardım etmesi koşuluyla serbest bırakıldı. Megaupload’ı kurdu ve çılgın bir multumilyarder olarak internetin tanınan ismi oldu. Sıkı bir Bitcoin destekçisi ve yatırımcısı olan girişimci Kim Dotcom aynı zamanda bir dijital haklar aktivistidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment