Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) Fiyatında Düşüş Başladı mı?

Yakın zamanda rekordan rekora koşarak fiyatını neredeyse 20 dolara kadar çıkaran Chainlink (LINK) cephesinden düşüş haberi geldi. LINK son 24 saatte yaklaşık %15 oranında değer kaybederek 16 dolar bandına kadar geriledi.

Chainlink yaklaşık 2 gün önce kendi rekorunu kırarak 19,83 dolardan alınıp satılıyordu. LINK bugünkü düşüş ile birlikte 16,10 – 16,60 dolar bandından işlem görüyor. Değerindeki hızlı artışla son zamanların en çok konuşulan altkoinlerinden olan Chainlink en değerli kripto paralar listesinde ilk 5’te yer alırken, bugünkü gelişmeler doğrultusunda Bitcoin Cash’in ardında kalarak 6. sırada yer buldu.

Geçtiğimiz günlerde geleceği hakkında bolca yükseliş senaryoları duyduğumuz Chainlink’in hızlı düşüşü piyasada şok etkisi yarattı. Hızlı düşüşün ardından biraz toparlanıyormuş gibi gözükse de, analistler Chainlink için düşüşün devam edeceğini düşünüyor.

Düşüşü Vurgulayan Tweet

Bu hızlı düşüşün ardındaki sebebi net olarak söylemek şu an için mümkün gözükmüyor. Fakat Chainlink’in yükseliş rallisinin sona ermesinden kısa bir süre önce Placeholder Capital’dan Chris Burniske, sosyal medya hesaplarından söylediği bu sözlerle hareketliliği sanki daha önceden tahmin etmiş gibi gözüküyor. Attığı tweette Chainlink’i sahte ortaklıklar kurmakla itham eden ve kullandığı pazarlama stratejileri yüzünden eleştiren Burniske, balina hareketleri bitince LINK’in çakılacağını ve zamanla yerine daha iyi sistemlerin geleceğini söyledi.

Chainlink (LINK) Neden Bu Kadar Artmıştı?

Chainlink değerindeki bu hızlı artışın sebepleri olarak gösterilen birkaç farklı olgu var. Genel olarak LINK’in piyasa tarafından bu kadar rağbet alan bir koin haline gelmesine ve yükselişine sebep olarak kurmuş olduğu 200’den fazla ortaklık, oracle piyasasındaki çalışmalar ve izlediği pazarlama stratejisi gösteriliyor.

Chainlink’in yalnızca ABD sınırları içerisinde değil tüm dünyada ilgi görmesi ve piyasa duyarlılığı. LINK, Google Trends’te yüksek bir grafik yakaladı. Aynı zamanda, Messari araştırmacısı Wilson Withiam’in daha önce belirttiği gibi Chainlink yıl boyunca iyi yönetilmiş ortaklık anlaşmaları ve entegrasyon duyuruları yapmaya devam etmişti; bu da LINK’in ticaret hacmini geliştirmesinde büyük katkı sağladı.

Bir diğer sebep de DeFi dünyasındaki gelişmelerdi. Gelecekte bankacılığın yerini alabileceği öngörülen DeFi piyasasının toplam değeri 6 milyar doları geçti ve DeFi tabanlı birçok başarılı ekosistem hayata geçmeye başladı.  Oracle projelerinin giderek çoğalması ve ilgi görmesi rekabeti elbet arttırdı fakat LINK, bu durumdan en iyi şekilde faydalanarak DeFi alanının en önemli oyuncularından biri haline gelmeyi başardı.

Aynı zamanda The Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, geçtiğimiz hafta Winklevoss Twins yardımıyla yaklaşık 50 bin dolar değerinde LINK satın aldı. Aynı zamanda Bitcoin’e de ciddi miktarda yatırım yapan Portnoy, LINK’i sosyal medya hesapları üzerinden övmekteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment