Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü İsme Göre Ripple-SEC Davasında Sona Gelindi: Karar İçin Son 2 Ay

Ünlü girişimci ve ABD eski kongre üyesi David Gokhshtein, Ripple (XRP) ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davaya dair nihai kararın iki ay içerisinde açıklanacağını öne sürdü. 

David Gokhshtein Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide, Ripple ile SEC arasındaki davanın önümüzdeki iki ay içerisinde açıklanacağını iddia etti. Gokhshtein daha önce yaptığı bir paylaşımda davayı Ripple’ın kazanması durumunda, tüm kripto para piyasasının bu durumdan olumlu etkileneceğini ifade etmişti.

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, geçtiğimiz hafta söz konusu mahkeme sonucunun 15 Aralık’ta açıklanacağına dair bir duyum aldığını öne sürmüş fakat ardından bu iddia yalanmış ve 15 Aralık’ta mahkemeye dair herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Tüm bunlara ek olarak Ripple CEO’su  Brad Garlinghouse, daha önce söz konusu davanın 2023 yılının ilk çeyreğinde sonuçlanmasını beklediğine yönelik düşüncelerini dile getirmişti. Gokhshtein tarafından iddia edilen tarihle tutarlılık gösteren bu açıklama söz konusu davanın bitimine gerçekten 2 aylık bir süre kalmış olabileceğine dair işaretleri güçlendiriyor.

Öte yandan konu hakkında açıklamalarda bulunan tüm yetkililer ve yorumcular, 2 yıldır devam eden bu davanın ertelenebileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor. Geçtiğimiz süreç boyunca dava ne zaman sona yaklaşsa özellikle SEC tarafından uzatma kararı alınmış ve ileriki bir tarihe ertelenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!