Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Başarılı Fon Yöneticisinden Çarpıcı Bitcoin Yorumu: Bir Serveti Yok Etti!

Geleneksel finansın FTX’i Lehman Brothers’ın en başarılı fon yöneticilerinden biri olan Lawrance McDonald, Bitcoin’in (BTC) yarattığından daha fazla serveti yok ettiğini iddia etti.

McDonald 17 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in bir değer saklama aracı olarak kullanılamayacağını çünkü yarattığından daha fazla serveti yok ettiğini öne sürdü. Bitcoin’in yıllar içerisindeki negatif performanslarını örnek gösteren fon yöneticisi, kağıt üstünde yapılan hesaplamaların gerçekleri yansıtmadığını dile getirdi.

McDonald, kripto para piyasalarında popüler olan uzun vadeli yatırımcıların kazançlarını öne çıkarma trendine karşılık, çok az kişinin yedi yıldan uzun süredir Bitcoin tuttuğuna inandığını belirtti. Fon yöneticisi ayrıca Bitcoin’in 2010 yılında bu yana neredeyse her sene %50’nin üzerinde düşüş yaşadığını ve herhangi bir yatırımcının bu düşüşlerin hepsine dayanmasının oldukça zor olduğunu belirtti.

Öte yandan geleneksel ve kripto para piyasalarında Bitcoin’in değer saklama aracı olarak lanse edilmesine karşı çıkan McDonald, bu denli volatil bir varlığın değer saklama aracı olmayacağını söyledi. Fon yöneticisi altının son zamanlarda marjinal bir şekilde değer kazanmasına karşın Bitcoin’in ise aşağı yönlü hareketine devam ettiğine dikkat çekti.

Yakın tarihte Goldman Sachs da yayınladığı bir araştırma raporunda McDonald’ın söylemlerine benzer ifadeleri kaleme aldı. Sachs yayınladığı raporda, önümüzdeki sene altının Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğinin altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!