Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarderden Yatırımcılara Uyarı: Bitcoin ve Kripto Paraları Buralarda Tutmayın!

Ünlü milyarder Mark Cuban, Bitcoin (BTC) ve kripto paraları sıcak cüzdanlarda saklamak isteyen yatırımcıları uyardı.

Mark Cuban 28 Aralık tarihinde Cointelegraph’a verdiği bir demeçte, kripto paraları sıcak cüzdanlarda saklamanın tamamen tehlikeli olduğu fikrini katılmadığını belirtti. Ancak milyarder müşterileri varlıklarını ödünç veren veya verme hakkına sahip platformların yüksek risk barındırdığını hatırlatarak yatırımcıları uyardı.

Sıcak cüzdanların, sahip oldukları yüksek mobilite nedeniyle spekülatörler tarafından sıkça tercih edildiği biliniyor. Ancak başta FTX iflası olmak üzere kripto para piyasasında yaşanan birçok skandaldan sonra yatırımcıların sıcak cüzdanlara olan güveni büyük ölçüde yitirildi. Ünlü milyarder, sıcak cüzdanların abartıldığı kadar tehlikeli olmadığını yalnızca yatırımcıların belirli kriterleri aramasının önemli olduğunu vurguladı. Cuban, yatırımcıların sıcak cüzdan arayışında bakması gereken kriterler hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Saklama platformunun müşteri varlıklarını ödünç vermesi evya verme hakkına sahip olması riski önemli ölçüde yükselten faktörlerden biridir. Ayrıca varlıklarınızı bir soğuk cüzdanda saklamayı düşünmüyorsanız saklama hizmet sağlayıcınızın gerekli iç denetime ve likidite olanaklarına sahip olduğundan emin olmanız yararlı olacaktır.

Cuban ayrıca 25 Aralık tarihinde katıldığı bir podcast’te altına dair öne sürdüğü söylemlerini yineledi ve hiç altına sahip olmadığını dile getirdi. Ünlü milyarder altının bir enflasyondan korunma aracı olamayacağını öne sürerek altın yatırımcılarını “gerizekalılıkla” itham etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!