Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Sunucu, Altın Fiyatları Neden Yükselmiyor Sorusunu Yanıtladı: Para Nereye Gidiyor?

ABD’de 6 Ocak tarihinde yaşanan protestolar ve Kongre’nin basılması, altın üzerinde sanıldığı gibi büyük bir etki yaratmadı. Bu olayların devamında altın yerine Bitcoin (BTC) fiyatında görülen artış ise yatırımcıların en azından bir kısmını şaşırttı. Şaşıran yatırımcılardan olduğu görülen Twitter kullanıcısının “altın neden yükselmiyor?” temalı sorusuna ise ünlü sunucu Jim Cramer yanıt verdi.

Cramer’den kripto para yorumu 

CNBC’nin tanınan ismi Jim Cramer, Twitter’da yukarıda belirtilen, Twitter’da karşılaştığı soruya net bir cevap verdi. Ted Landsteiner’ın sorduğu “bu haftadan sonra altın fiyatlarının yükselmiyor oluşuna şaşırdın mı?” sorusuna yanıt veren Cramer, iki olasılığa değindi.

Cramer’e göre ilk ihtimal yaşanan olayların altın fiyatını yükseltecek kadar karmaşık ve kaotik olmadığına işaret ediyor. İkinci ihtimal ise paranın altın yerine lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paralara aktığına işaret ediyor.  Cramer buna rağmen hala hazine tahvillerine yönelik ciddi bir alım dalgası oluşmadına da dikkat çekti.

Bitcoin fiyatı söz konusu eylemler ve bunun devamındaki olaylardan sonra 34.000 dolar seviyesinden 41.000 dolara kadar yükseldi. Yatırımcıların altın yerine net bir şekilde Bitcoin aldıklarının kanıtı olmasa da daha önce de buna işaret eden analistler ve bulgular oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!