Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Cathie Wood’dan ABD İçin Bitcoin Yorumu: Kaybediyor!

Coinbase (COIN) yatırımlarıyla bilinen şirket Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood’a göre ABD, düzenleyici sistem nedeniyle Bitcoin’i (BTC) kaybediyor.

Cathie Wood geçtiğimiz hafta Fortune’un bir etkinliğinde yaptığı konuşmada, Singapur’daki hizmetlerini genişletmek isteyen ve Bermuda’da faaliyet gösterebilmek adına lisans alan Coinbase’i örnek göstererek Bitcoin’in ABD’den uzaklaştığına değindi.

Wood yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

ABD, Bitcoin’e öncülük etse çok iyi olurdu ancak onu düzenleyici sistemimiz yüzünden kaybediyoruz.

Kurucu Silicon Valley Bank, Silvergate Bank ve Signature Bank’in iflaslarıyla başlayan bankacılık krizinin Bitcoin’in kendisini kanıtlamaya yardımcı olduğunu söyledi. Finansal sistemlerde bulunan merkezileşmenin çok büyük tehlike yarattığını dile getiren Wood, Bitcoin’in insanların finansal hizmetlere olan güvenini kaybettiği dönem olan 2008 krizinin ardından doğduğunu hatırlattı.

Wood ayrıca, geçtiğimiz yıl iflas eden FTX’e atıfta bulunarak merkezi ve denetlenemez olmasından kaynaklı başarısız olduğunu öne sürdü.

ABD’nin regülatör kurumları ile en büyük kripto para borsaları Coinbase ve Binance arasında şu anda devam eden davalar bulunurken Kraken’e yaptırım uygulanmıştı. Öte yandan uzun bir süredir devam eden Ripple-SEC arasındaki menkul kıymet davası da ABD’deki düzenleyici sistemin zorluğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!