Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta Analistten ETH, LINK ve XTZ Analizi: 31 Ağustos 2020

Kripto para yatırımcıları son günlerin hareketli koinlerinden Ethereum’u (ETH), Chainlink’i (LINK) ve Tezos’u (XTZ) yakından izlemeye devam ediyorlar. Bugün Bitcoin ile birlikte yükselişe geçen Ethereum 420 dolar barajını aşmış, LINK şimdilik 16,25 dolara gerilemiş, XTZ ise 3,30 dolara çekilmiş durumda. Peki bu koinlerin yatırımcılarını neler bekliyor? İşte usta isimden güncel analiz…

70 binden fazla takipçisiyle sektörün önde gelen analistlerinden biri olan Crypto Michael, bu sabahki videosunda ETH, LINK ve XTZ grafikleri ile ilgili görüşlerini paylaştı. Ünlü analist bu koinlerle ilgili yaptığı genel değerlendirme sonucunda piyasada yaşanabilecek olası senaryoları açıkladı.

ETH İçin Hedef 500 Dolar mı?

Ethereum bugün %3’ten fazla değer kazandı ve yeniden 420 doların üstüne çıktı. ETH böylece son 2 haftanın en yüksek seviyesini görmüş oldu ve 19 Ağustos tarihinden bu yana ilk kez 420 doların üstünde yer aldı. Ethereum için genel bir değerlendirme yapan Michael; ETH fiyatının önündeki direnişleri sağlıklı bir şekilde kırdığını ve bunların (395 dolar seviyesi gibi) artık destek noktası olarak işlev gördüklerini açıkladı.

ETH fiyatında yaşanan yükselişin sağlıklı bir yükseliş olduğunu söyleyen Michael, fiyatın bir süre daha yukarı yönde hareket edebileceğini düşünüyor. Bu sırada ETH fiyatında olası gevşemeler yaşanması ve 405-408 dolar aralığına çekinilmesi mümkün olabilir. Fakat Michael bunun Ethereum’a zarar vermeyeceğini, hatta bunun yeni bir yükseliş için zemin işlevi görebileceğini düşünüyor.

Usta analistin tahminlerine göre ETH’in bu seviyeyi muhafaza edebilmesi ve yeniden yukarı tırmanmaya başlaması halinde 500 dolara doğru bir ilerleme görülebilir. Burada Fibonacci seviyelerine atıfta bulunan Michael özellikle 493 dolara işaret etti. Fakat ETH’in bunun için öncelikle 462 dolardaki direnişi kırması gerekecek.

Michael’ın Ethereum (ETH) grafiği

Chainlink (LINK) Direnişi Kıramadı

Chainlink ağustos ayının ortalarında 20 dolara kadar yükseldi ve kendi rekorunu kırdı. Fakat LINK fiyatı bunun ardından 15 dolara kadar çekildi ve şu an için 16.25 dolar seviyesinde duruyor. Zeus Capital’ın adeta savaş açtığı LINK’in yükselmeye devam edip etmeyeceği büyük bir merak konusu.

LINK’in şu an için bir destek noktası bulmaya çalıştığını söyleyen Michael; LINK’in en azından şimdilik bir alım fırsatı sunmadığını söyledi. Michael’ın tahminlerine göre 15 dolardaki desteğin muhafaza edilememesi halinde fiyat 12 dolara kadar gerileyebilir. Buna karşılık; LINK fiyatının yeniden yükselişe geçmesi ve 17 dolardaki direnişi kırması halinde bir sonraki hedef 19 dolar olabilir.

Michael’ın LINK grafiği

Tezos (XTZ) İçin Genel Tablo Ne Durumda?

Tezos (XTZ) fiyatı son 24 saat içerisinde %1’den fazla değer kaybedip 3,30 dolar seviyesine geriledi. Fakat Michael’a göre XTZ yatırımcıları için alarm çanları hala çalmıyor. Şu an için önemli olan şeyin 3-3,20 dolar bölgesinin muhafaza edilmesi olduğunu söyleyen Michael; XTZ fiyatının bu bölgeye doğru bir gevşeme gösterebileceğini açıkladı.

Bundan 1 ay öncesine kadar 2,80 dolardan işlem gören XTZ aradan geçen bu süreç içerisinde oldukça iyi bir grafik çizdi. XTZ fiyatı geçen haftalarda 4,20 dolara kadar yükseldi ancak daha sonra hızla değer kaybetmeye başladı. Michael’ın yaptığı analiz ise XTZ’nin destek seviyelerinin de korunması halinde yeniden 3,8 dolar düzeyini test etmeye başlayabileceği yönünde.

Michael’ın XTZ grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment