Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ViaBTC’nin Yeni Borsası Bitcoin Cash’e Dayanacak

Maden havuzu ViaBTC yaptığı açıklamada Birleşik Krallık merkezli yeni bir kripto para borsası açacağını duyurdu.

Yeni açılacak borsanın temel kripto parası bu yılın ortalarında Bitcoin blockchain’den ayrılan Bitcoin Cash olacak. ViaBTC yaptığı açıklamalarda 4 Aralık’ta kamuya açık dosyalara göre CoinEx olarak kaydedilen borsanın Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve diğer kripto paraların ticaretini yapacağını belirtti.

Çin merkezli ViaBTC daha önceden Dünya’nın en kalabalık ülkesinde de bir borsa yürütüyordu ancak düzenleyiciler Çin’de kripto para borsalarını kapattıktan sonra ViaBTC de haliyle bu borsayı kapatmak durumunda kaldı. ViaBTC neredeyse ilk zamanlardan beri Bitcoin Cash’i destekliyordu ve eski borsaları da Bitcoin Cash’e daha odaklı şekilde işliyordu.

Şirket şimdi de kasım ayının sonlarında sosyal medya üzerinden sinyalini verdiği üzere Birleşik Krallık’ta yeni bir borsa açıyor.

ViaBTC’nin baş işletme görevlisi Sara Ouyang yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

“Bitcoin yerine Bitcoin Cash seçme sebebimiz Bitcoin Cash’in kullanışlılık açısından daha iyi performansı olması ve daha düşük işlem ücretleriyle çok daha hızlı işlemler gerçekleştiriyor olması.”

Ouyang’a göre ilerleyen zamanlarda kripto para türevlerine bağlı sözleşmeler ve marjin ticareti de dahil olacak.

Ouyang aynı zamanda şirketin ekosistemi desteklemek adına “tezgah üstü” (over-the-counter) bir ticaret platformu geliştirdiğini de söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment