Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yahoo Kurucusu Bitcoin’in Geleceğine İnanıyor

Yahoo kurucularından Jerry Yang Bitcoin gibi dijital paraların toplumun geleceğinde çok önemli bir rol oynayacağını söyledi. Yang, Bitcoin’in değişkenliğini ve teknolojisini internetin “ilk günlerine” benzetti.

Çin’de yapılan Fortune Global Forum’da verdiği röportajda Yang, hala daha o noktaya ulaşamamış olsalar da Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Dash gibi dijital paraların gelecekteki finansal sistemi oluşturacaklarını söyledi.

“Bir dijital para olarak Bitcoin hala o düzeyde değil. İnsanlar onu işlerde kullanmıyor. İnsanlar onu yatırım yapılabilecek bir varlık olarak kullanıyor. Ben şahsen dijital paranın toplumda bir rol oynayabileceğine inananlardanım. Yalnızca işlem yapmanın başlangıç aşamasında değil ama aynı zamanda daha etkili ve doğrulanabilir bir sistem yaratmanın sonunda da.”

Bitcoin’e Olumlu Yorumlar

Bitcoin ve diğer kripto paralara finans sektöründen bazı ağır eleştiriler ve şüpheler gelse de Yang gibi teknoloji sektöründe oldukça nüfuza sahip kişilerin bu para birimlerini desteklediği de oluyor.

Destekleyen ve bu paraların potansiyeline inanan isimler arasında Apple eş-kurucusu Steve Wozniak de bulunuyor. Wozniak Bitcoin’in bir dijital para birimi olarak ABD dolarından “daha hakiki ve gerçek”, altından ise daha iyi bir değer saklama aracı olduğunu düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment