Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street’te Bitcoin Yarışı Başladı

Enflasyon endişeleri, pandemi şartları, ekonomik kaygılar ve yatırımcıların fırsat arayışı, 2020 yılında bitcoin (btc) fiyatı üzerinde büyük bir etki yarattı. Kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaran bitcoin fiyat rekoru kırarken Wall Street’te de bitcoin yarışı başladı. Bloomberg yazarı Vildana Hajric, bu yarışın temellerini ele aldı.

Vildana Hajric, yazısına 41 bin dolara kadar çıkarak rekor tazeleyen bitcoin’in özelliklerini sıralayarak başladı. Hajric; bitcoin’i kodlardan ibaret olan, kendi başına değer üretmeyen ve faiz getirisi sunmayan bir varlık şeklinde betimledi. Bitcoin ile ilgili en büyük gelişmenin ise Wall Street’in kripto para piyasasına karşı pozitif tutum sergilemeye başlaması olduğunu söyledi.

Fitili ateşleyen enflasyon korkusu

Mayıs 2020’de Paul Tudor Jones’un enflasyondan korunmak için bitcoin aldığını açıklamasıyla Wall Street’in fitili ateşlendi. Bitcoin, enflasyona dayanıklı bir varlık olarak görülmeye başlanırken Jones’un açıklamasını Stan Druckenmiller izledi. Açıklamalar peşi sıra gelirken kripto para fonları da yükselişe geçti. Grayscale, Fidelity, Bitwise gibi kripto para fonu şirketleri yüksek kazançlar elde etti.

Bitcoin hakkında 2 endişe var

Vildana Hajric, yatırımcıların bitcoin hakkında iki endişesi olduğunu dile getirdi. Birincisi, beklenen enflasyonun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği olurken ikincisi de bitcoin’in bir değer deposu olarak gerçekten güvenilir bir varlık olup olmadığı.

“Bitcoin nispeten zayıf işlem gören bir varlık olmayı sürdürüyor. Btc’nin fiyatı, balina olarak adlandırılan ve yüksek miktarda bitcoin tutan kişiler tarafından ciddi anlamda etkilenebiliyor. PayPal, Robinhood gibi platformlar bitcoin trade’ini kolaylaştırsa da kullanıcı hesaplarını takip etmek pek kolay değil.”

bitcoinWall Street’in bitcoin’e ilgisi çok şey söyleyebilir

Makalede, bitcoin’in yüksek miktarda getiri elde etmek için bir fırsat olarak görülebileceğinin üzerinde duruldu. TIAA Bank Başkanı Chris Gaffney’den alıntı yapan Hajnic, Gaffney’in “Yatırım yapacak bir finansal araç arayan, yüksek hisse fiyatlarından ve negatif reel getirisi bulunan varlıklardan kaçmak isteyen tonlarca para bulunuyor.” cümlesine atıfta bulundu.

Bitcoin’in bir fırsat olarak görülmesine ek olarak, makro seviyedeki yatırımcılardan gelecek olumlu bitcoin adımlarının diğer kurumsalları da etkisi altına alarak kripto paranın bilinilirliğinin artacağı ifade edildi. Eğer daha fazla kurum bitcoin’e yatırım yapmaya başlarsa, diğerleri de yarıştan geri kalmamak için btc almaya başlayacak ve Chris Gaffney’nin dediği gibi bu durum “domino etkisi yaratacaktır”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!