Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 Trilyon Dolarlık Bankadan Kripto Para Yatırımcılarına “Yatırım Tavsiyesi”

Yönetimi altında 3,3 trilyon dolar olan JPMorgan Chase, ABD’nin en büyük bankalarından birisi. Daha önce Bitcoin (BTC) fiyatı ile ilgili dudak uçuklatan fiyat tahmininde bulunan JPMorgan stratejistleri, şimdi ise kripto para yatırımcılarına önemli bir tavsiyede bulundu.

Kripto para yatırımı yapmak için 3 sebep 

JPMorgan tarafından yayınlanan güncel bir rapora göre, kripto para yatırımı yapmak için 3 kritik sebep bulunuyor ve bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Aşırı değerlenmiş hisse senedi piyasası,
  • Hazine tahvillerinin enflasyona karşı koruma sağlamada sıkıntılar yaşaması
  • Koronavirüs sonrası rekor kıran enflasyon gibi piyasayı şok eden durumlar.

JPMorgan uzmanları bunun gibi durumlara karşı önlem almak için her bir yatırımcının toplam portföyünün %2’sini temsil edecek şekilde kripto para yatırımı yapabileceğini vurguladı. Uzmanlara göre böyle bir. yatırım bütün portföyün yönetimini “daha verimli” kılabilir.

Sert hareketlere karşı en kötü korunma yolu 

Kripto paraların küresel piyasalarda yaşanacak düşüş karşısında “en kötü korunma araçlarından” olduğunu belirten uzmanlar, bunun örneğinin Mart 2020 tarihinde görüldüğüne dikkat çekti. Bitcoin fiyatı tek bir gün içerisinde %50’ye yakın düşüş yaşayarak borsalarla korelasyon içerisinde olduğunu gösterdi. Daha sonra ise BTC fiyatının küresel varlıklardan çok daha hızlı yükseldiği görüldü.

JPMorgan stratejistleri geçtiğimiz ayın başlarında ise Bitcoin’in uzun vadede altına çok acı çektirebileceğini açıkladı. Bitcoin’in gün geçtikçe altın piyasasının yerini alabileceğini vurgulayan uzmanlar, bunun devamında ise üç haneli fiyatlar görülebileceğine dikkat çekti.

JPMorgan önde gelen analisti ve Küresel Piyasalar Genel Müdürü Nikolaos Panigirtzoglou, herkesin Aralık 2021 tarihinde BTC fiyatının 50.000 doları geçmesini beklediğini belirtti. Buna rağmen uzman isme göre piyasadaki spekülasyonlar, yasal regülasyonlar ve ABD dolarının durumu BTC için risk teşkil ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!