Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wikipedia Kurucusu Jimmy Wales: Wikipedia Bir ICO Projesine ‘Hiç İlgi Duymuyor’

Wikipedia kurucusu Jimmy Wales kar amacı gütmeyen online ansiklopedi platformu Wikipedia’nın, ”hiçbir zaman” bir ICO projesi veya kendi kripto para birimini piyasaya sürmeyeceğini açıkladı.

Yakın zamanda Berlin içerisinde yapılan bir blockchain etkinliğinin sonrasında Business Insider kaynağına konuşan Jimmy, şunları ifade etti:

”Biz kesinlikle ama kesinlikle böyle bir şey yapmayacağız. Sıfır İlgi.”

Wales geçmişte kripto para birimleri ve blockchain hakkında oldukça şüpheci bir yaklaşıma sahipti ve bir çok ICO projesinin ”kesinlikle sahtekarlık” olduğunu belirtip, bunların ”değerli hiçbir şey” sunmadığını vurgulamıştı. Wales bu yorumundan sonra Mayıs ayında da genel olarak kripto para dünyasını eleştirmiş ve bunun ”kesinlikle, hiç şüphesiz bir balonun içinde” olduğunu ifade etmişti.

”Şu an için bir balonun içerisindeyiz, kripto dünyası kesinlikle, hiç şüphesiz bir balonun içinde. Bunu reddedecek bir çok insan olduğunu düşünmüyorum.”

”Size burada bu balonun hemen yarın patlayacağını söylemiyorum, işler daha önce çok daha kötü ve yoğun bir hal alabilir.”

”Balonların olayı onların ne zaman patlayacağını asla bilememenizdir. Yarın da patlayabilirler ama daha da önemlisi, kesinlikle patlayacaktır.”

Bunlara rağmen kendisi blockchain teknolojisine olan görüşünde düzelme olduğu sinyallerini veri, teknoloji hakkında ”süper ilginç bir teknoloji” yorumunda bulunmuştu. Wales kripto para birimlerine karşı bu kötü tavrına rağmen, Wikipedia’nın Bitcoin ile bağış almasının önünü 2014 yılında açmıştı. Wales o zaman bile bu teknoloji hakkında ‘dikkatli’ olduğunu ifade etmekten kaçınmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment