Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Kardeşler, Bir Patent Daha Aldı

Gemini isimli kripto para borsasının kurucuları olan Cameron ve Tyler Winklevoss’un bir başka şirketi olan Winklevoss IP, ETP’lerin (borsa yatırım ürünleri) kripto para tutabilmesini sağlayacak bir sistemin patentini aldı.

Çıkan haberlerde Winkevoss IP şirketinin ETP’lerin Bitcoin, Ether, Ripple, Dogecoin ve BBQ Coin gibi ürünlerin transfer işlemlerini gerçekleştirmesine yarayan sistemin onaylandığı belirtilirken; Amerikan Patent ve Marka Enstitüsü de, bu gelişmeleri yazılı bir patent açıklaması ile doğruladı.

Borsa yatırım fonu olarak da adlandırılan ETF’leri de kapsayan ETP’ler, kendilerine bağlanabilen başka yatırım tipleri ile de ilgili işlemlerde kullanılabiliyor ve değerini belirleyebiliyor. Winklevoss kardeşlerin Aralık ayında patent başvurusunu yaptığı sistemde ETP’lerin bağlı olduğu ve etkileşim içinde bulunduğu yatırım birimi ise elbette ki kripto paralar.

Kripto para camiasının enteresan ikililerinden biri olan Winklevoss kardeşler, sektörde büyümeye devam etmek için var güçleriyle çalışıyor. Daha önce kripto para alakalı borsa yatırım fonları ile ilgili yaptıkları başvurular Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından reddedilen ikili, bu tarz sorunlar ile karşılaşmıştı.

Mart 2017’de SEC’in reddettiği başvuru içeriğinde Winklevoss kardeşlerin Bitcoin bağlantılı ETF’leri Bats BZX borsasında işleme açmak istediği belirtilmişti. O dönem çıkan haberlerde SEC’in red sebebi olarak yasal düzenlemelerdeki belirsizlikler sebep gösterilmişti.

SEC, Winklevoss kardeşleri reddetmesinin neredeyse 15 ay sonrasında da kripto para alakalı ETF’lere tam anlamıyla bir yeşil ışık yakmış değil. Birçok firmanın yıl başında yaptığı değişiklik itirazı da, kurum tarafından reddedilmişti.

Winklevoss kardeşler hatırlanacağı üzere Blockchain tabanlı bir bulut bilgisayar sisteminin de patentini almıştı. Kardeşler, bu sayede Gemini kripto para borsasının güvenlik seviyesini iyice arttırmayı amaçlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment