Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yahoo Kurucusu: Blockchain Bankalar İçin Çok Kullanışlı Olabilir

Yahoo‘nun ortak kurucularından Jerry Yang, Blockchain teknolojisinin günümüz bankacılık sektörü için adeta biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.

Alanının önde gelen şirketlerinden olan Yahoo’nun kurucularından Jerry Yang, Singapur’da gerçekleşen bir etkinliğe katıldı ve Blockchain teknolojisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Katıldığı etkinlikte ABD’deki finans sektöründen ve Çin’deki teknolojik gelişmelerden de bahseden Yang, Blockchain hakkında şu yorumu yapıyor:

“Blockchain teknolojisi yapısı gereği bankalar için gayet uyumlu. ABD’deki finans kurumlarına ve bankalara bir göz atarsanız görürsünüz ki orada geliştirilen altyapının uzun vadeli etkileri olacak. Bir teknolojinin başarılı olabilmesi için önce onun güvenilir olup olmadığını öğrenmek gerekiyor.”

Bankalar ve Blockchain

Singapur’da katıldığı etkinlikte Blockchain teknolojisiyle ilgili epey olumlu açıklamalarda bulunan Yang, bu teknolojinin günümüz bankacılık sektörü için gayet kullanışlı olabileceğini düşünüyor.

Yang, git gide küreselleşen dünyada finans işlemlerinin de “sınırsız” olması gerektiğini ve Blockchain, kripto para gibi teknolojilerin bu alanda verimli olabileceğini belirtiyor.

Blockchain teknolojisinin bankacılık sektöründeki potansiyeli halihazırda biliniyor. Özellikle Ripple gibi şirketler, Blockchain ile bankalar arasında bir köprü görevi görüyor ve bu teknolojinin yayılımına katkıda bulunuyorlar.

Günümüzde Kanada, İsviçre, İngiltere, ABD gibi ülkelerdeki belli başlı bankalar, Blockchain teknolojisiyle ilgili kapsamlı araştırmalar yapmayı sürdürüyorlar.

Bu konuya güncel bir örnek olarak Kanada Bankacılar Birliği’nin son hamlesini gösterebiliriz. Kanada Bankacılar Birliği, bir süredir üstünde çalıştığı dijital kimlik sisteminin Blockchain tabanlı olması gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment