Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar Dikkat! İşte Rug-Pull Yapılan 10 Meme Coin!

Pepe (PEPE) ile başlayan meme coin furyası son günlerde dolandırıcıların hedefinde alırken onlarca proje rug-pull yaptı.

Son haftalarda meme coin furyası kripto para piyasalarının en çok konuşulan konusu olsa da fırsattan istifade etmek isteyen dolandırıcıların da sayısı artmaya devam ediyor. On-chain güvenlik platformu PeckShield tarafından yayınlanan son verilerde, özellikle 10 tane dolandırıcılık amaçlı piyasaya sürülmüş meme coin işaret edilirken yatırımcılar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

PeckShield tarafından paylaşılan listede, geçtiğimiz 3 gün içerisinde rug-pull dolandırıcılığına karışmış tokenlar arasında PEPEDOGE, PEPEC, WOW, MEME, FOUR, NEWPEPE, BENZ, BOBO, BMW ve POP projeleri gösterildi.

Bu projelerin hepsi halihazırda yatırımcılarını rug-pull kurbanı etmişken son hamle saatler önce BOBO’dan geldi. MEXC üzerinde önce fonlanıp ani bir yükseliş yaşayan token ardından kısa sürede çakıldı.

Öte yandan dün Elon Musk tarafından paylaşılan bir sosyal medya gönderisinin ardından 71 kat yükseliş yapan Milady Meme Coin’de (LADYS) dolandırıcı projeler listesinde yer aldı. Kullanıcıların bu tür ilgi odağına dönüşmüş projelerin kısa sürede piyasadan kaybolabileceğini unutmaması ve yatırımlarını detaylı araştırmalar sonucunda yapması önem arz ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya kullanıcısı, piyasada ilgi yaratan meme tokenların 27 saniye gibi kısa bir sürede üretilebileceğini gözler önüne sermiş ve bu furyanın dolandırıcılığa ne kadar açık olduğunu hatırlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!