Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yearn Finance (YFI) Kurucusu Yeni Projelerin Müjdesini Verdi

Yearn Finance (YFI) kurucusu Andre Cronje bugünkü blog gönderisinde yeni projeler geliştirmeye devam edeceğini söyledi. Şu anda kafasında birkaç ay öncesine kıyasla çok daha fazla proje fikri olduğunu söyleyen Cronje bunları tek başına hayata geçiremeyeceğini ve ekip arkadaşlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kripto para camiasının en ünlü isimlerinden biri haline gelen Andre Cronje bugünkü blog gönderisinde hem Yearn Finance hem de kendisi ile ilgili bazı soru işaretlerini giderdi. Cronje Eminence olayında yaşananları, şu ana kadar ne gibi hatalar yaptığını ve bir proje geliştirirken nasıl bir yol izlediğini anlattı.

İnsanlar anlamadan olaya girişiyorlar

Cronje son aylarda yeni bir proje geliştirirken “test in prod” demesiyle tanınan bir isim oldu. Cronje’nin henüz hayata geçmemiş, hiçbir şekilde somutlaşmamış projeler hakkında bu tarz açıklamalar yapması bazı isimler tarafından tepki gördü. Cronje bugünkü blog gönderisinde bu eleştirilere değinip, bu gibi açıklamalarda bulunmasının “hatalı” olduğunu söyledi.

Cronje bunu söylerken yatırımcılara yönelik de bazı uyarılarda bulundu. Bazı insanların olayı “anlamadıkları halde” DeFi yatırımı yaptığını söyleyen Cronje, bunun hem geliştirici hem de kullanıcı açısından sorun yaratabildiğini söyledi. Fakat DeFi uygulamalarının yapıları gereği merkeziyetsiz ve açık sistemler olduğunu söyleyen Cronje, bu açıklığı “iki ucu keskin bıçak” diyerek tanımladı.

Yearn Finance için “tek adam” o mu?

Yearn Finance’in adeta mucidi olan Cronje, Yearn’in artık “kendi kontrolünde olmadığını” söyledi. Yearn Finance’in koca bir ekosisteme dönüştüğünü söyleyen Cronje, “Yearn Finance’in kontrolü benim elimde değil” mesajı verdi. Ünlü ismin Yearn ile ilgili yorumları şöyle oldu:

“Böyle müthiş bir şeyin parçası olmuş olmaktan ötürü çok mutluyum. Ama Yearn’i ben yaratmadım. Yearn Finance ekosisteminin ne kadar büyüdüğünü düşünün; kurulan onlarca websitesini, forumu, geliştirilen onlarca aracı, açılan Telegram gruplarını ve GitHub’da yapılan çalışmaları… Bunların hiçbirini ben yapmadım. Ben seri bir prototip geliştiricisiyim ve böyle olmaya devam edeceğim… Yearn ekibindeki üyeler benden çok daha yetenekliler. Yearn Finance’i benim yönettiğimi, kontrol ettiğimi düşünenler projeye haksızlık ediyordur.”

Yeni projelerin müjdesini verdi

Geçmişte hatalar yaptığını kabullenen Cronje, geleceğe yönelik de bazı açıklamalar yaptı. Gerek Yearn Finance gerek Eminence tecrübelerinden bahseden Cronje yeni projeler üstünde çalışacağını açıkladı. “Şu anda aklımda bundan üç ay öncesine kıyasla çok daha fazla proje fikri var” diyen Cronje bunları hayata geçirmek için yeni ekip arkadaşlarına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Cronje bu projelere dair pek detay vermese de Ethereum ile ilgili bir yorum yapıp “ETH’nin ortadan kaybolacağını düşünmediğini” söyledi. Cronje ayrıca geliştireceği projelerin bir kısmının “kullanışlı” olacağını, bir kısmının ise başarısızlıkla sonuçlanacağını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!