Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yetkiliden Açıklama: İran’da Bitcoin Hoş Karşılanıyor

İran Siber Uzay Yüce Meclisi (SCC), belli “koşullar” altında Bitcoin’i hoş karşıladığını açıkladı.

İranlı gazete Financial Tribune’de yapılan habere göre SCC başkanı Abolhassan Firouzabadi:

“Bitcoin’i hoş karşılıyoruz ancak Bitcoin ve diğer dijital para birimleri için yasal düzenleme yapmamız gerekir. Kurallara uymak zorundayız.” yorumunda bulundu.

İran’da kripto paraların ne gibi bir yaptırıma maruz kalacaklarına dair detaylı bir bilgi henüz olmasa da İran’da Bitcoin’in ödemeler, ticaret, madencilik gibi eylemlerde kullanıldığı biliniyor. Firouzabadi:

“Merkez bankası ve alakalı kurumların birlikteliğiyle kripto paralara kontrol ve denetim mekanizmaları getiriliyor. Ancak kripto para talep eden insanlar, risklerden ve tehlikelerden haberdar olmalılar.”

Merkez bankası hala daha Bitcoin’e nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığını netleştirmese de Firouzabadi’ye göre bu durum yakın zamanda netleşecek.

Fioruzabadi yakın zamanda yaşanan fiyat artışı sonrasında SCC ve İran merkez bankasının iş birliği kurarak dijital paraları araştırdığını ve bu sürecin devam edeceğini söyledi.

Bundan yalnızca iki hafta önce merkez bankasının başkan yardımcısı Naser Hakimi, insanları Bitcoin ve diğer kripto paraların “belirsizlikleri” hakkında uyarmış, Bitcoin’e yatırım yapanların sermayelerini riske attıklarını belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment