Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YFI Kurucusu SushiSwap’ı Topa Tuttu: Scam!

Yearn Finance ve SushiSwap kesinlikle kripto para sektörünün ve özellikle merkezsiz finans (defi) ekosisteminin en bilinen iki ögesi konumunda. YFI, 41.000 doların üstüne çıkışı ile bilinirken, SUSHI ise tam olarak yılan hikayesine dönen gidişatı ile gündemden düşmedi. YFI kurucusu Andre Cronje ise buna gönderide bulunarak sert bir eleştiri yayınladı.

SushiSwap, piyasaya girer girmez Binance üzerinde listelenmişti. Bununla birlikte birden bütün gözleri üstüne çeken SUSHI, daha sonra anonim kurucunun bütün SUSHI’lerini satması ile sert bir düşüş yaşadı. Devamında projenin yönetiminin FTX CEO’suna aktarılması ise işleri bir nebze daha karıştırdı.

SUSHI’ye Sert ve Yerinde Eleştiri

FTX CEO’su SBF’nin işleri yoluna koymaya başlamasından sonra SushiSwap’ın anonim kurucusu geri döndü ve bütün SUSHI’leri iade edeceğini açıkladı. Bu olay hafif bir yükseliş getirse de SUSHI hala 3 doların altından işlem görüyor. Cronje ise bütün bu süreçte yaşananlara ithamda bulunarak SUSHI’nin 2017 yılındaki sahtekar ICO projelerine benzediğini vurguladı ve ekledi:

Cronje’ye göre SUSHI, 2017 yılındaki dolandırıcılık odaklı projelerin sahip olduğu aşağıdaki özellikleri taşıyor:

  • Airdorp
  • Geri alım
  • İnanılmaz maaşlar
  • Takıma verilen yüksek token payı
  • Takımın dump yani yüklü satış yapması
  • Sadece whitepaper’a sahip olunması
  • Fork ile edinilen kod (Uniswap kopyası olma göndermesi).

Cronje ve Sushi’nin anonim kurucusu Chef Nomi arasında daha önce de atışmalar olduğu görülmüştü. Ancak bu eleştirinin kişisel atışmalardan çok gerçekten de projenin bir hayli şüpheli olmasından kaynaklandığı söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment