Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yuga Labs’dan Bitcoin Tabanlı NFT Satışında Rekor: Dudak Uçuklattı!

Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks projeleri ile Ethereum tabanlı NFT piyasasını domine eden Yuga Labs, Bitcoin (BTC) NFT (Ordinal’s) pazarına da 16,5 milyon dolarlık rekor sayılabilecek bir kar ile hızlı giriş yaptı.

Yuga Labs 7 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ilk Bitcoin tabanlı NFT koleksiyonu TwelveFold’un müzayedesinin sonlandığını bildirdi. Şirket toplamda 300 parçadan oluşan koleksiyonun 24 saat içerisinde tükendiğini belirtirken veriler, Yuga’nın toplamda yaklaşık 740 BTC’lik satış yaptığını kaydetti.

En yüksek 288 teklif sahibine satılan parçalar arasında en yüksek fiyatla alıcı bulan parça, yaklaşık 160 bin dolar değerinde 7,1 BTC karşılığında satılırken en ucuz koleksiyon parçasına 50,4 bin dolar değerinde 2,25 BTC ödendi. En yüksek 10 teklifin ortalaması 96,4 bin dolara denk gelen 4,3 BTC oldu. Müzayedeye katılan 3.246 alıcının 2.958’i ise herhangi bir parça satın alamadı.

Şirket satışa açmadığı 12 parçayı, koleksiyona katkıda bulunan aktörler ve gelecekteki olası hayırseverler için ayırdığını belirti. Açıklamalarda ayrıca koleksiyonun ileride herhangi bir fayda sağlamayacağı ve diğer Ethereum (ETH) tabanlı NFT projeleri ile etkileşime girmeyeceğine de değinildi.

Yuga Labs İçerik Sorumlusu Michael Figge yaptığı açıklamada, koleksiyonun için zaman, matematik ve blockchain arasındaki ilişkilerden ilham aldığını ifade etti.

Öte yandan Yuga sosyal medya üzerinden, müzayededen kısa bir süre sonra ilk 288 teklif içerisinde yer alamayan tekliflerin bakiyelerini geri iade ettiğini duyursa da müzayede yöntemi, bazı kullanıcılar tarafından eleştirildi. Sosyal medya üzerinde bir kullanıcı, Yuga Labs’in ilk 288 teklif dışında kalan tekliflere bağışlarının iade edileceğinden emin olduğunu ancak bu yöntemin yaygınlaşmasının dolandırıcı arttırabileceğini ifade etti.

Yakın geçmişte kripto odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital, Bitcoin NFT pazarı için üç farklı senaryoda piyasa değeri öngörüsünde bulunmuş ve potansiyelinin verimli bir şekilde kullanılabilmesi halinde Bitcoin NFT pazarı piyasa değerinin 2025 yılına kadar 10 milyar dolara ulaşacağını öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!