Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’de Kripto Paraları Gençler Yüceltecek

2017’de kripto paraların patlamasına sebep olan birçok etken mevcut. Bunlardan bazıları geliştiricilerin hazırladıkları güncellemeler, hardforklar ve CBOE, CME ve Nasdaq gibi finansal kuruluşlar tarafından benimsenme olarak sıralanabilir. Ancak kripto paralar halk tarafından tanınmaya başlandıkça daha da önemli bir hale gelen olay var: Artan Koini Yakalayamama Korkusu, yani FOMO…

Independent adlı İngiliz haber ajansı tarafından yayınlanan bir rapora göre 2018’in sonuna kadar milenyum kuşağının 1/3’ü kripto paralarla içli dışlı olacak. Demografi alanında çalışan bilim insanları, 1980’lerden 2000 yılına kadar doğmuş olan kişileri milenyum kuşağı olarak adlandırıyor. Sizlerin de tahmin edebileceği gibi milenyum kuşağında doğmuş olanlar, teknoloji ve mikroişlemcilerin evrimiyle birlikte büyümüş kişiler. Hatta Koin Bülteni ekibinin tamamının milenyum kuşağına ait olduğunu hatırlatmakta da fayda var 🙂

Gençlik Kripto Paraları Çok Sevmiş

İngiltere bazlı hisse senedi borsası olan London Block Exchange’de (LBX) yürütülen bir araştırmaya göre 35 yaşın altındaki yatırımcıların %5’i kripto paralara halihazırda yatırım yapmış. Bunun dışında yatırım yapmayan kişilerin %11’i de gelecek yıl kripto paralara yöneleceklerini belirtmiş. 1980’den önceki yıllarda doğan kişiler genelde hisse, bono, yatırım fonu ve emlak sektörü gibi alanlarda yatırım yaparken genç jenerasyonun kripto paralara kaydığı açık bir şekilde gözlemlenebiliyor. Araştırmanın devamındaysa üstte bahsedilen dilimin dışında kalan başka bir %17’nin 2018’in sonuna kadar kripto paralara yatırım yapacağı ortaya çıkmış.

Birleşik Krallık’taki (BK) emlak piyasası, çoğu kişinin erişemeyeceği kadar pahalı bir noktaya gelmiş durumda. Bu da yetmezmiş gibi, BK hükümeti emeklilik yaşını sürekli artırmakta. Bu yüzden emeklilik fonları ve emlak piyasası artık iyi bir yatırım aracı olarak görülmüyor. LBX kurucusu ve CEO’su Benjamin Dives, bu konuyu şöyle açıklıyor:

“Bu araştırma genç jenerasyon ve onların ebeveynleri hatta dedeleri arasındaki para görüşünün ne kadar büyük bir uçuruma sahip olduğunu gösteriyor. Önceki jenerasyonlar için emeklilik fonları ve emlak yatırımları harika işliyordu. Milenyum kuşağı ise bu sistemleri modası geçmiş olarak görüyor ve yeni bir alternatif olan kripto paralara yöneliyorlar.”

Eğer LBX’de yapılan anket genel popülasyonu da doğru bir şekilde yansıtıyorsa bu jenerasyon eski yatırım alanlarından kripto paralara yönelebilir. Milenyum kuşağı hisse, bono, emtia ve emlak gibi yatırımlardan vazgeçip Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve daha nice altkoinlere yönelecek gibi görünüyor. Araştırma sonunda soru sorulanların %24’ünün eskiden kripto paralara yaptığı yatırımlardan pişman olmadıkları öğrenilmiş. 2017’de neredeyse bütün kripto paraların parladığını düşünürsek bu oldukça mantıklı bir sonuç.

Anlamadım, Ne Para Ne Para?

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, anketteki 55 yaşın üzerindeki katılımcıların %57’sinin kripto paralarla ilgilenmediği ortaya çıkmış. Anlaşılabilir olarak biraz teknik bilgi ve yatkınlık olmayınca öğrenme eğrisi dik bir hal alıyor. Bu yüzden yaşlı insanların kripto paralara girmek istememesi doğal görünüyor. Tabii 55 yaşın üzerinde ve kripto paralara ilgiliyseniz size diyecek bir şeyimiz yok, zira bu siz genç bir beyne sahipsiniz demektir.

Charles Darwin, Stephen Hawking, Isaac Newton, Alan Turing ve buraya yer olmadığı için koyamadığımız ancak kalplerimizde yaşayan, bilime inanılmaz derecede önemli katkıları olmuş yüzlerce isimlere ev sahipliği yapmış olan Cambridge Üniversitesi, içerisinde kripto para uzmanlarını ve profesörlerini de barındırmakta. Bunlardan biri olan Garrick Hileman, bankaların ve geleneksel finans kuruluşlarının milenyum kuşağıyla bir iletişim sorunu olduğuna dikkat çekiyor:

“Milenyum kuşağında doğmuş olan kişiler 2008 finansal krizi sırasında maaşlarını almaya başladılar. Bundan dolayı bu insanların çoğu geleneksel finans hizmetleri veren firmalara veya sistemlere güvenmiyor.”

Gelecek yıl kripto para piyasasına yapılacak yatırımların tek bir anlamı var: marketlere tonla para akacak. Bu da tabii ki yatırımlarını bu yıldan yapmış kişiler için harika bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment