Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’in En Ümit Veren Kripto Paralarından Biri: Stellar (XLM)

Türkçeye üstünkörü “yıldız gibi parıldayan” diye çevirebileceğimiz Stellar Lumens (XLM) 2018’e iyi bir giriş yaptı. Kripto paraya rağbet artarken XLM dolar bazında yeni bir rekor kırarak 0.91$’a ulaştı.

2018‘in ilk gününe %30 artışla başlayan XLM dağıtık ve hibrit, açık kaynak bir blockchain platformu. Ripple ve eDonkey’in kurucusu Jed McCaleb ve Joyce Kim tarafından 2014’te kurulan bu proje merkezsiz bir konsensüs platformu.

Basitçe söylemek gerekirse bu, para birimlerini çevirmek için insanları, ödeme sistemlerini ve bankaları biririne bağlayan bir sistem. Bu sadece farklı para birimlerini alıp satmaya değil aynı zamanda para transferleri esnasında para birimlerini sorunsuz bir şekilde dönüştürülmesine yarıyor.

Stellar’ın koinleri resmi olarak Lumen veya XLM diye adlandırılıyor. Lumenler dağıtık defter teknolojisini kullanarak herhangi başka bir geçit veya piyasayı kullanmadan farklı para birimlerini çevirebiliyor.

Bitcoin ve diğer birkaç büyük kripto para birimi bir duraksama dönemine girmişken Stellar görünüşe göre emin adımlarla  tırmanıyor.En azından kısa vadeli olarak.

Cuma gününden itibaren yaşanan yüzde 65’lik artış kripto paranın piyasa değeri olarak tekrardan Top 10 listesine girmesini sağladı. Şu an 7. sıradaki XLM’in piyasa değeri 15,5 milyar dolar.

Son 30 günlük fiyat tablosu (kaynak: coinmarketcap.com)

 

Son 30 günlük grafiğe bakıldığında Stellar’ın değerinin yaklaşık %1000 (10 kat) arttığı görülüyor. 4 Aralık’ta fiyatı 0.089$ olan 1 XLM’in bu makale yazılırkenki fiyatı 0.86$.

Geçtiğimiz ayda inanılmaz bir rağbet gören Ripple’da hız kesmiyor. Bundan tam bir ay önce 25 cent olan fiyat şu an 3,78 dolar. Bu Ripple’ın son bir ayda dolar bazında 15 kat arttığını gösteriyor.

Halihazırda Dash, Monero ve NEO gibi popüler kripto paraları geride bırakan Stellar; Bittrex, Poloniex ve Binance gibi büyük borsalarda alınıp satılabiliyor. Eğer popülaritesi bu hızda artmaya devam ederse XLM’in potansiyeli parlak görünüyor.

Not: Bu makale yatırım tavsiyesi içermez.

Kaynak: coinspeaker.com

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Selçuk
    Posted 11 Ocak 2018 - 20:11 20:11

    Sia coin (SC) hakkında ciddi içerikli yazı bekliyorum. Teşekkür ederim

Leave a comment