Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

28 Haziran Fiyat Analizi: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano, Stellar, IOTA, TRX

Burada belirtilen öneriler yalnızca yazarın kendi fikirleridir ve Koinbulteni.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticari işlem belli bir risk barındırır bu sebeple bir karara varmadan önce kendi araştırmanızı da yapmanızı öneririz.

Facebook’un kripto para reklamları konusundaki yasağını hafifletmesi de kripto piyasalarını rahatlatmaya yetmedi. Facebook’un bu yasağı ilan etmesinin ardından piyasalarda %50’ye yakın düşüş yaşanmış olmasına rağmen, aynı yasağın hafifletilmesi haberi neredeyse hiç tepki çekmedi. Tek başına bu bile piyasa katılımcılarının olumlu haberleri görmezden gelip daha çok olumsuz haberlere odaklandığını göstermekte.

Ipsos isimli araştırma firmasının ING Bank B.V için yaptığı bir araştırma, Avrupa, Avustralya ve ABD‘den olan katılımcıların sadece %9’unun herhangi bir kripto para birimine sahip olduğunu ortaya koymuştu. Katılımcıların %25’i ise gelecekte kripto para birimi satın almayı düşündüğünü ifade etmişti. Piyasalar hakkındaki olumsuz düşünceler bu gibi yeni yatırımcıları piyasaya girmekten uzaklaştırıyor ve piyasaya yeni kan akışını erteliyor.

Blockchain risk sermayedarı Spencer Bogart sistemde çok az sorunun kaldığını ifade etmişti. Kendisi şu sıralar piyasada satış trendinin başlayacağını da vurgulamış ve bunun sebebi olarak da bir yıla yakın bir zaman önce açılan Hedge fonlarının yakın zamanda paraya çevrilebileceklerini düşündüğünü ifade etmişti.

Bu gelişmeleri de göz önüne alırsak kripto para birimleri daha ne kadar düşüş yaşayabilir ki? En iyisi grafiklere bir göz atalım.

BTC/USD

Bitcoin son iki gündür 6.075 dolar seviyesinin üzerinden işlem görüyor olsa da, boğaların bu kritik destek seviyesinde güçlü bir sıçrama gerçekleştirmek adına yaptıkları ve başarısızlıkla sonuçlanan girişimler tam bir zayıflık göstergesi. Bu durum da BTC satın almak isteyenlerin mevcut seviyelerde taze para akışı sağlamaya niyetli olmadığını gösteriyor.

Ayılar bu saatten sonra yeniden 6.000 dolar seviyesinin altını test edeceklerdir ve eğer başarılı olurlarsa Bitcoin 5.450 dolar hatta 5.000 dolar seviyelerine bile inebilir.

BTC/USD

Eğer boğalar 6.000 dolar seviyesini koruyabilirlerse, düşüş trendinden yukarıya doğru bir geri çekilme yaşanabilir. BTC/USD çifti 20 günlük Üssel Hareketli Ortalama (EMA) üzerinde güç kazanacak gibi duruyor.

Göreceli Güç Endeksinde (RSI) görülen pozitif açılma da rahatlamaya işaret etmekte. Yine de, piyasaya karşı olan duygular kötümser bir haldeyken, ticari işlemler sadece pozitif açılma göz önüne alınarak yapılmamalı. Tabii fiyatlar da bu olayı doğrulamıyorsa.

Sizlere verebileceğim tavsiye güncel en düşük seviyelerin biraz altında piyasadan çekilmek kaydıyla, 6.900 dolar seviyesine gelir gelmez Pozisyon Fazlası alıma yönelmeniz. Hedeflediğiniz çıkış fiyatı ise 7.700 dolar ve 8.500 dolar arasında olmalı.

Hasar yüzdemiz fazla olduğu için bu biraz riskli bir işlem. Bu sebeple tavsiye ettiğimiz işleme ayırdığınız payı, normalde ayırdığınız payın %40’ı boyutunda tutmaya özen gösterin.

ETH/USD

Ethereum ciddi bir şekilde 450 dolar seviyesindeki desteği yerle bir etti. Yakın bir zamanda ciddi bir boğa varlığı göremezsek Ethereum 358 dolar seviyelerine kadar düşebilir.

ETH/USD

ETH/USD çifti eğer düşüş hattının ve 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kapanış yapabilirse değişim sinyalleri vermeye başlayabilir ve bu düşüşü durdurabilir.

Herhangi bir Pozisyon Fazlası alıma geçmeden önce Ethereum’un en azından iki olumlu 20 günlük EMA üzeri kapanış yapmasını beklemeyi tavsiye ediyoruz. Yükselişteki direnç seviyeleri 550 dolar ve 628 dolar seviyelerinde yer almakta.

XRP/USD

Ripple şu sıralar 0.45351 dolarlık kritik destek seviyesinin üzerinde kalmak için adeta canla başla çalışıyor. Bu destek seviyesinin aşılması 0.24 dolar seviyelerine kadar olan bir düşüşü tetikleyebilir.

XRP/USD

Bu seviyelerden yukarıya doğru gerçekleşecek herhangi bir düzelme 20 günlük EMA, düşüş hattı 1* ve 0.56270 dolar seviyelerinde çok güçlü bir direnç ile karşılaşabilir.

Herhangi bir işlem yapmadan önce 0.56270 doların üzerinde bir kapanış olmasını beklemeyi tavsiye ediyoruz. Yükselişe yönelik direnç seviyesi ise 0.70 dolar civarında. XRP/USD çifti düşüş hattından ve alçalan üçgen formasyonundan kurtulur kurtulmaz yukarıya doğru ciddi bir ivme yakalayacaktır.

BCH/USD

Bitcoin Cash, 26 Haziran tarihinde adeta yıkıldı ve kritik destek seviyesi olan 736.0137 doların aşağısında günü kapattı. BCH bu saatten sonra boğaların 683 dolar seviyesinde iyi bir savunma yapamaması durumunda, sıradaki destek seviyesi olan 619.750 dolar seviyelerine kadar düşebilir.

BCH/USD

Bu seviyelerden yukarıya doğru gerçekleşecek herhangi bir düzelme 736.0137 dolar seviyesindeki ve düşüş hattındaki ciddi bir direniş ile karşılaşabilir. Günün 800 dolar üzerinde bir seviye ile kapatılması demek, 934 dolar ve hatta 1200 dolar seviyelerine kadar olan bir yükselişin bir nebze de olsa mümkün olduğu anlamına gelir.

Tarihsel açıdan 20 günlük EMA’nın güçlü bir direnç seviyesi olduğu kanıtlandı. Bu sebeple herhangi bir tavsiyede bulunmadan önce BCH/USD çifti bu seviyenin üzerine çıkmasını beklemek akıl karı olacaktır.

EOS/USD

EOS‘un 24 Haziran tarihinde kapanış yaptığı en düşük seviye olan 6.8926 doların altına indikten sonra, 5.9610 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayacağını tahmin ediyoruz.  Şu an için boğalar ciddi bir yükseliş sergiliyor ki bu düşüş hatta 2* üzerinde ciddi bir satış trendine yol açacaktır.

EOS/USD

Eğer boğalar düşüş hattı 2 üzerinde kalmayı sürdürebilirse, 10.3384 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş mümkün.

Yükseliş bandındaki direnç seviyelerini göz önüne alırsak, herhangi bir ticari öneride bulunmadan önce EOS/USD çiftinin düşüş hattını kırmasını beklemeliyiz. Ama yine de gözünü karartanlar EOS 9 dolar seviyesinin üzerinde bir kapanış yaptığında Pozisyon Fazlası gitmeyi deneyebilirler. Çıkış fiyatı olarak da 11 dolar ideal olacaktır.

LTC/USD

Boğalar son üç gündür 75 dolar seviyesini ayakta tutmaya çalışıyor. RSI ciddi anlamda oversolda (aşırı satım işlemi) maruz kaldı ve bu sebeple Litecoin‘in düşüş hattını kıracağına inanıyoruz.

LTC/USD

Eğer boğalar düşüş hattını ve 20 günlük EMA’yı aşabilirse, 107.102 dolar seviyelerine kadar olan bir yükseliş mümkün.

Eğer LTC/USD çifti düşüş hattının aşağısına düşerse, sıradaki destek seviyesi olan 67 dolara doğru bir kayma da gayet olası.

Herhangi bir tavsiyede bulunmadan önce daha fazla alım opsiyonunun ortaya çıkmasını beklemeliyiz.

ADA/USD

Cardano kırılma yaşadı ve 26 Haziran tarihinde kritik destek seviyesi olan 0.13 doların altında bir kapanış yaptı. Eğer ayılar üç gün boyunca art arda 0.13 dolar seviyesinin altında tutunmayı başarabilirlerse, bu durum diğer destek seviyesi olan 0.078215 dolara kadar gidecek bir düşüşü de beraberinde getirebilir.

ADA/USD

RSI şuan için oversold bölgesinde yer alıyor ki bu sebeple kısa dönemli bir toparlanma pek mümkün gözükmüyor. ADA/USD çifti 20 günlük EMA seviyesinde ciddi bir direnç ile karşılaşacaktır.

Bütün bu nedenlerden ötürü Pozisyon Fazlası gitmek isteyen kullanıcılara fiyatın 0.182 dolar seviyelerine çıkmasını beklemelerini tavsiye ediyoruz.

XLM/USD

Ayılar Stellar üzerindeki baskıyı devam ettirmekte. 26 Haziran tarihinde 0.184 dolar seviyesinin altında bir kapanış yapmayı başardılar ki bu olumsuz bir gelişme. Ayıların bu denli bir kapanış yapabilmesi demek, kullanıcıların bu seviyelerde bile Stellar satın almak istemediğini ve XLM’ye karşı bir ilgi eksikliği olduğunu gösterir.

XLM/USD

Boğalar hızlı bir şekilde geri dönüş yapıp 20 günlük EMA’yı aşamadığı sürece, XLM/USD çifti 0.184 dolar seviyesini geçip sıradaki destek seviyesi olan 0.138 dolara kadar inecektir.

XLM’nin bir kaç gün boyunca istikrarlı bir şekilde 20 günlük EMA’nın üzerinde tutunabildiğini ispat etmesinden sonra bir artış olacağı tahmininde bulunabiliriz. O zamana kadar bütün toparlanma emareleri anlamsız kalacaktır.

IOTA/USD

IOTA şu sıralar kritik destek seviyesi olan 0.9150 dolara yakın seyretmekte. Ayılar 1.07 dolara doğru olan bütün toparlanma girişimlerini engelliyor.

IOTA/USD

0.9150 dolar seviyelerinin aşılması IOTA/USD çiftini sıradaki destek seviyesi olan 0.666 dolara kadar indirebilir.

IOTA’nın ilk toparlanma sinyali boğaların 20 günlük EMA’yı ve düşüş hattını aşması olacaktır. Herhangi bir Pozisyon Fazlası önerisinde bulunmadan önce ciddi bir alış trendinin başladığını görmeyi beklemeliyiz.

TRX/USD

Tron 0.03738021 olan kritik destek seviyesinin üzerinde kalabilmek için ciddi anlamda çaba sarf ediyor. Ayı piyasası Tron’u ciddi bir şekilde etkisi altına almış durumda ve en küçük toparlanmayı bile yarıda kesip yükselişi tamamen engellemekte. Bu durum da diğer büyük destek seviyesi olan 0.02382000 dolara doğru bir düşmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

TRX/USD

Toparlanmaya yönelik herhangi bir girişim 20 günlük EMA ve düşüş seviyesinde var olan direnç ile karşılaşacaktır. TRX/USD çifti 50 günlük Basit Hareketli Ortalamadan (SMA) kurtulabilirse pozitif bir ivme yakalayabilecek.

RSI üzerinde pozitif bir açılmanın görülmesi olumlu bir sinyal. Ancak yine de TRX şu an için herhangi bir yatırım yapmadan önce biraz daha beklenilmesini ve suyun berraklaşmasını gerektiren bir kripto para birimi görüntüsü çizmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment