Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

235 Milyar Dolarlık Sigorta Şirketi, Bitcoin (BTC) Aldığını Açıkladı

ABD’nin en büyük sigorta şirketlerinden Massachusetts Mutual Life Sigorta Şirketi, Bitcoin (BTC) ekosistemine katılan en güncel isim oldu. Massachusetts merkezli 235 milyar dolarlık dev firma, 100 milyon dolar değerinde BTC alımı yaptı.

MassMutual, Bitcoin aldı 

Yaklaşık 170 yıllık bir tarihe sahip olan sigorta şirketi bu alımı New York merkezli NYDIG şirketi aracılığıyla gerçekleştirdi. Şirketin bu alım esnasında aynı zamanda NYDIG firmasının da 5 milyon dolarlık hissesini satın aldığı belirtiliyor.

The Wall Street Journal tarafından aktarılan habere göre şirket yetkilileri bu Bitcoin yatırım kararını yeni fırsatlardan faydalanmaya devam ederken aynı zamanda yatırım çeşitliliğini korumayı hedefleyen daha geniş stratejisi kapsamında aldı. Şirketin bu karar ile aslında diğer birçok kurumsal yatırımcıya katıldığı görülüyor.

BTC için kurumsal katılım artıyor 

Fitili ateşleyen ilk şirketlerden birisi olan MicroStrategy, kısa sürede milyonlarca dolarlık ek Bitcoin alımı yapacağını duyurdu. Buna ek olarak ABD’nin en büyük finans kurumlarından JPMorgan’ın uzun vadede Bitcoin’in altın yatırımını gölgeleyeceğini belirten raporu, kurumsal ilgiye işaret eden bir başka gelişme.

Wall Street Journal, kuruluşu 1851’e dayanan ve yönetimi altında 235 milyar dolarlık yatırım bulunduran bu dev şirket için 100 milyon dolarlık yatırımın küçük bir miktar olduğunu belirtti. Buna rağmen MassMutual’ın bu yatırım ile aslında ufak bir yüzde ile de olsa Bitcoin devrimine katılmak istediği görülüyor. MassMutual gibi birçok yeni firmanın adını bu şekilde duyurması, kurumsal kabul için kritik olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!