Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankasından Kripto Para Ticaretine Yeşil Işık Yandı

Almanya merkezli bir menkul kıymet ticareti bankası olan VPE WertpapierhandelsBank AG (VPE), 25 Nisan’da bir basın duyurusu yayınladı ve kurumsal yatırımcılar için kripto para ticareti sunabilmek adına Berlin merkezli bir teknoloji şirketi olan solarisBank ile anlaştığını duyurdu.

VPE Almanya Federal Finansal Denetim Otoritesi (BaFin) tarafından yapılan düzenlemelere göre işletiliyor ve şu anda kripto para ticaretine olanak tanıyan ilk Alman bankası olarak kabul görüyor. Bankanın sitesindeki bir açıklamaya göre kripto para ticareti için sunulacak olan hizmet yalnızca “kurumsal ve profesyonel müşterileri” kapsıyor olacak ancak özel bir müşteri yazılı bir dilekçe yollayarak profesyonel müşteri sıfatı almak için başvuruda bulunabiliyor. VPE’nin halkla ilişkiler biriminden sorumlu olan Katharina Strenski’nin yorumları şu şekilde:

“Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve diğerleri gibi kripto paralar geçtiğimiz yıllarda gelecek vaat eden bir varlık sınıfı haline geldiler. Dijital tokenı yapmak bugüne kadar yalnızca kripto para borsalarına ve online pazar alanlarına özgü bir şeydi. Müşterilerimize kripto para ticareti hizmeti sunan ilk Alman bankası olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Banka tarafından sunulan hizmet dijital bankacılık için platformlar hazırlayan solarisBank adlı bir şirket ile işbirliği yaparak oluşturuldu. VPE tarafından yapılan açıklamaya göre müşteriler banka tarafından sunulan cüzdana da erişim sağlayabilecekler.

Yakın zamanlarda uluslararası bir yatırım bankası olan Barclays’in de kripto para ticareti için özel bir birim oluşturmaya yetecek kadar müşteri talebi olup olmadığını kontrol ettiğini ve kripto para ticaretiyle yakından ilgilendiğini belirtmiştik. 

Mart ayında ise Rusya merkezli devlet bankası Gazprombank, İsviçre’de dijital para üzerinden yapılan işlemler için bir deneme süreci başlatmayı planlıyordu. Gazprombank’in dijital para denemeleri yapmak için İsviçre’yi seçme sebebi ise İsviçre’nin biraz daha esnek kripto para düzenlemelerine sahip olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment