Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Akım Medyadan Bitcoin Piyasası Hakkında Korku Salıyor

Kripto para kullanıcıları, ana akım medya kuruluşlarının, fiyatlardaki düşüşün küçük bir Güney Kore borsası olan Coinrail’e gerçekleştirilen hack saldırısından kaynaklandığını bildirmesinin ardından 11 Haziran itibariyle hayal kırıklıklarını açığa vurdular.

Hem Bitcoin hem de alt koinler 10 Haziran’da düştüğü için, Bloomberg, Wall Street Journal (WSJ), Reuters, Guardian ve diğerleri de dahil olmak üzere ana akım kaynaklar, Coinrail hack’inin – yerel gazeteler 37 milyon dolarlık zarara neden olduğunu bildiriyor – piyasaları patlattığını iddia etti. Borsa, pazar günü hem Twitter aracılığıyla, hem de sitesinin üzerindeki bir yazıyla “siber saldırı”yı onayladı, ancak kayıpların değerini belirtmedi.

Bloomberg, 10 Haziran’da:

“Kripto para birimlerine yönelik coşku, kısmen de bir dizi siber soygunun etkisiyle azaldı.”

derken; bir Singapur Forex tüccarının iddiasını kanıt göstererek, Coinrail hack’inin fiyat düşüşünü tetikleyen “panik” satışlara yol açtığını belirtti.

WSJ ise kripto paraların geneline karşı kafası karışık bir tavır takınarak en son olaylardan sonra oluşan kaos ortamını daha da karıştırdı. Coinrail’den çalınan alt koinlerin “Bitcoin’in alternatif versiyonları” olduğunu öne sürdü.

Tersine, hazırlanan her iki rapor da Coinrail hack’inin önemsiz derecesini kabul etti. Bu borsa, ticaret hacmine göre dünyada ancak 99’uncu sırada geliyor ve hack’in başladığı güne kadar 2,65 milyon dolarlık ticari işlem gerçekleştirdi.

Muhabir ve yorumcu Joseph Young, sosyal medyada konuyu özetledi, “WSJ, bitcoin fiyatlarındaki %11’lik düşüşün Güney Kore’de yerel kullanıcıların çok küçük bir kısmının kullandığı küçük bir kripto para borsasının hack’lenmesinden kaynaklandığını düşünüyor.” dedi ve ekledi:

“Bitcoin düştü, çünkü insanlar ellerindekileri sattılar ve yeteri kadar insan almaya razı değildi. Sorun bir hack değil.”

Pazar günkü dibe çöküşe ilişkin teoriler arasında ABD’li düzenleyicilerin dört ABD merkezli borsada bir soruşturma başlatması, bazı yatırımcıların da Bitcoin’in davranışını açıklamak için uzun vadeli temellere işaret etmesi bulunuyor.

BTC / USD’de 2018 yılına kadar belirgin bir düşüş öngören Tone Vays, bu yılın ikinci çeyreği ile 2014’teki Bitcoin arasındaki benzerlikleri vurgulayan yeni bir analiz üretti. “Sadece fiyatlar değil, diğer bazı önlemler de ayı piyasası koşullarının uzun bir dönemine işaret ediyor.” dedi.

Vays’e göre, Bitcoin yakında Ekim 2017’den bu yana ilk kez böyle bir hamle yaparak 5.000 $’ın altına inecek.

Bitcoin, bu gün itibariyle %6 düşüşle yaklaşık 6,750 $ seviyesinde işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment