Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Düşüşün Kurbanları: EOS ve TRON

Son zamanlarda ‘mainnet’ gelişmesiyle gündeme oturmuş iki koin var: EOS ve TRON. Bu iki koin de mainnet alanında attıkları yenilikçi adımlarla pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Ancak söz konusu koinler geçtiğimiz 24 saatte fiyat bazında çok ciddi darbeler aldı. EOS yaklaşık yüzde 15 oranında düşüş yaşarken TRON da yüzde 10 civarında bir azalışla bu düşüşten nasibini aldı. EOS şu anda en büyük beşinci; TRON ise en büyük onuncu kripto para durumunda.

EOS’ta ve TRON’da yaşanan bu ciddi düşüşün nedeninin Bitcoin’in Cumartesi günü yaşadığı düşüş olduğu düşünülüyor. Bitcoin bundan birkaç gece önce yalnızca iki saat içerisinde yaklaşık 400 dolar gibi bir değer kaybı yaşamıştı ve bu düşüşün piyasaya elbette belli başlı etkileri oldu.

Özellikle EOS fiyatında yaşanan düşüşün başlıca sebeplerinden biri de oylamayla ilgili yaşanan sorunlar olabilir. Ağ üzerindeki kullanıcıların yalnızca yüzde 2’sinin oy kullanması üzerine EOS’ta bir oy krizi yaşandı ve bu kriz yatırımcılara olumsuz olarak yansıdı. Yaşanan bu krizin sebebi olarak da ekibin tüm bu yükü topluluğun omzuna yüklemesi olarak gösteriliyor. Oy verenlerden birinin yorumu şu şekilde:

“Oldukça heyecanlıyım ve epey yüklü yatırım yapmış biriyim ama oy verme protokolünü ve mekanizmalarını topluluğun eline bırakmak büyük hataydı.”

Bir başka oy verenin yorumu ise şu şekilde:

“Tüm bu sürecin adeta tokenlarımızı kurtarmak için yine tokenlarımızı riske atmak zorunda kaldığımız bir Testere oyununa dönmüş olmasına üzüldüm.”

EOS ve TRON gibi koinlerin fiyatında yaşanan düşüşün sebepleri arasında bir de Güney Kore merkezli kripto para borsalarından olan Coinrail’in yaşadığı hack saldırısı gösteriliyor. Yaşanan hack saldırısı öncesi EOS’un durumu kısmen iyiydi ve 14.74 dolar düzeyinde bir fiyatı vardı.

TRON’un mainnetini yayınladıktan sonra fiyat bazında çok ciddi bir gelişme kaydettiğini söyleyemeyiz çünkü yatırımcılar hala yapılması planlanan birkaç güncellemeyi bekliyorlar. Şirketin bazı firmalarla ortaklık kurma gibi niyetleri olduğunu da belirtelim.

Piyasada yaşanan Bitcoin önderliğindeki düşüş kervanını TRON ve EOS da dahil olmak üzere pek çok koin takip ediyor ve piyasadaki bu genel düşüş ortamının başlıca sebebi olarak Coinrail’e yapılan saldırı gösteriliyor. Yine de piyasadaki olumsuz havanın asıl sebebinin Coinrail değil, yatırımcıların endişesi ve paniği olduğunu düşünenler de var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment