Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Coinbase Hisselerinin Ardından Grayscale’in Tarihi Dip Yapan Bitcoin Fonuna Yöneldi

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, kripto para odaklı hisselere yatırım yapmaya devam ediyor.

Kripto para odaklı şirketlerin hisselerine yatırımlarıyla bilinen Ark Invest’in yeni hedefinde Grayscacele’in Bitcoin (GBTC) fonu yer aldı. Ark Invest, geçtiğimiz günlerde tarihi bir dip seviyeye gerileyen GBTC fonuna tam olarak 2,8 milyon dolar yatırım yaptı. Satın alma verilerine göre bu 315.259 GBTC hissesine denk geliyor. Ark Invest son satın alım işlemini Temmuz 2021‘de yapmıştı. O sıralar ortalama Bitcoin fiyatı 31 bin dolar seviyelerindeydi ve bu o dönem için lokal dip anlamına geliyordu.

Grayscale’e ait GBTC fonu, FTX iflasının ardından büyük bir gerileme yaşamıştı. Yaşanan %41‘lik gerilemenin ardından Grayscale’e ait hisselerin değeri 8,76 dolara kadar düştü. Söz konusu fonun en son ekim ayının başında büyük bir gerileme sonucunda spot piyasalar ile arasında %36’lık bir fark açılmıştı.

Kripto piyasalarındaki olumsuz atmosfere ve düşüşlere rağmen Ark Invest uzun süredir yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Ark Invest geçtiğimiz dönemlerde Robinhood ve Block gibi piyasalarda kritik öneme sahip kripto şirketlerine yatırım yaptığını duyurmuştu.

Ark Invest ayrıca, son dönemde 2 farklı alımla 30 milyon dolardan fazla Coinbase (COIN) hissesine yatırım yaptığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!