Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Banco Santander, ‘İlk Pratik’ Blockchain Yatırımcı Oylamasını Başarıyla Tamamladı

17 Mayıstaki duyuruya göre, Avrupa içerisindeki en büyük bankalardan birisi olan İspanya menşeli Santander, blockchain teknolojisi kullanarak yatırımcı oylaması yapan ilk şirket olma unvanını elde etti.

Santander için bu olay son bir ay içerisinde blockchain ile ilgili ikinci ‘ilk’ niteliği taşıyan gelişme. Banka 23 Marttaki yıllık genel kurul toplantısı dahilinde ABD menşeli elektronik veri işleme hizmetleri şirketi Broadridge Financial Solutions ile anlaşarak yatırımcıların oy kullanmalarını sağlamıştı.

Konuyla ilişkili bir basın açıklamasına göre, Santander’in özel Blockchain Lab biriminin yanı sıra JPMorgan ve Northern Trust da emanet bankası olarak etkinliğe katılım göstermiş.

Kurumsal hizmetler başkanı Antonio Perez konu hakkında şu yorumlarda bulundu:

”Blockchain teknolojisi, tüm süreçler arasındaki boşluğu ortadan kaldıracak olan oy toplama ve sayma sürecine daha fazla verimlilik ve şeffaflık getirmiştir.”

Hükumetlerin bile blockchain teknolojisinin standart prosedürler üzerine nasıl gelişmeler sağlayabileceği konusunu göz önünde bulundurduğu şu günlerde, yapılan bu yatırımcı hamlesi blockchain’in oylama sürecine girişini gösteren net hamlelerden bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Mart ayında Sierra Leona ülkesinin yalan yanlış dedikodular üzerine gündemlere bomba gibi düşen dünya üzerinde blockchain teknolojisi kullanarak ülke geneli seçim yapan ilk ülke olduğu haberlerinin etkisi daha tam geçmemişken, Rusya bölgesel seviyede blockchain oylamasını test etme hakkında planları olduğunu duyurmuştu.

Bu esnada Santander Ripple ile ortaklık kurarak belirli piyasalardaki müşteriler için blockchain uluslararası ödeme servisi çıkartıp kendisine ait, alanında öncü bir proje başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment