Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batan Kripto Para Şirketinden Şok İtiraf: Terra (LUNA) Çöküşünde 8 Milyon Dolar Kaybetti!

İflas eden kripto para saklama ve altyapı hizmet sağlayıcısı Prime Trust, Terra (LUNA) çöküşünde 8 milyon dolar kaybettiğini söyledi.

Prime Trust CEO’su Jor Law 24 Ağustos tarihinde Delaware Mahkemesi’ne yaptığı açıklamada, şirketin Terra çöküşünde terraUSD (UST) stablecoin’i nedeniyle 8 milyon dolar zarar ettiklerini bildirdi.

Verilen bilgilere göre açıklanan zararın 6 milyon doları müşteri fonlarına, 2 milyon doları ise şirket hazinesine aitti. Ancak açıklamada, bu zararın şirketi iflasa götüren süreçte yalnızca bir detay olduğu vurgulandı. Kripto kışının olumsuz etkilerinden hasar aldıklarını belirten açıklamada, bu zarar edilmeseydi de iflasın gerçekleşeceği dile getirildi. Şirket iflasa giden süreçte Ekim ve Kasım 2022 tarihlerinde artan harcamaların da etkili olduğunu vurguladı. Law, şirketin Kasım 2022’de 2,7 milyon dolarlık gelire karşılık 11,1 milyon dolar harcadığının altını çizdi.

Şirketin ayrıca müşterilerin erişimi olmadığı bir cüzdana para yatırmaya yönlendirerek yaptığı bir hata sonucunda 76 milyon dolar zarar edildiği de mahkemede açıklanan detaylar arasında yer aldı. Prime Trust, bu hata sonucu müşteri fonlarını karşılamak için 76 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) aldığı belirtildi.

CEO, şirketin 861 bin dolarlık kripto açığı 82,7 milyon dolarlık ise nakit açığı bulunduğunu aktardı. Bu tutarın haziran ayı sonunda şirkete kayyum atanmasını talep eden Nevada Finansal Kurumlar Bölümü’nün (NDFI) iddiasıyla örtüştüğü görüldü.

Prime Trust 14 Ağustos tarihinde iflas başvurusunda bulunmuş ve 25 ile 50 bin müşterisine borçlu olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!