Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bilinir Yatırımcı Bitcoin’in 5 Bin Dolar Olacağını Düşünüyor

Gartman Letter yaratıcısı ve eski ticaretçilerden olan Dennis Gartman Bitcoin’in “5,000 $ altında” olacağını ve Bitcoin‘in “son zamanlardaki en salakça şeylerden” olduğunu söyledi.

TV kanalı CNBC’de iki kez konuşan Gartman dijital paraların mantıksız olduğunu vurguladı ve kendisini bu paralarla hiçbir işi olmayacağını söyledi.

Cumartesi günü Futures Now adlı programda konuşan Gartman:

“Bitcoin konusunda oldukça negatifim. Galiba uzun zamandır duyduğum en salakça fikirlerden biri” dedi.

Daha önceden de Worldwide Exchange adlı programda konuşan Gartman Bitcoin’in “hiçbir türlü mantıklı olmadığını” söyledi.

“Ticaretini yapmayacağım. Uzun almayacağım. Açığa satmayacağım” diye konuşan Gartman “arkasında gerçek bir varlık değerine sahip olmayan bir tür varlığın” faydalarını görmekte zorlandığını duyurdu.

Uzun zamandır Wall Street’te bulunan Gartman’ın fikirleri, geleneksel ekonomi uzmanlarının Bitcoin’e karşı kullandığı eleştirel bakış açısından şaşırtmayan biçimde pek farklı değil.

Konu hakkında daha önceden olumsuz konuşup fikrini değiştirenler veya artık fikrini zikir etmeyenler olsa da bazı taraflar, bunlara merkez bankalar ve hatta devletler de dahil, hala daha Bitcoin’in yok olacağına inanıyorlar.

Gartman’ın konuştuğu kanal olan CNBC de son zamanlarda bakış açısını değiştiriyor gibi. Daha önceden Bitcoin’e yönelik nötr bir tavır alan CNBC bu tavrını ciddi ölçüde değiştirdi. Bitcoin yatırımı hakkında yapılabilecek her türlü uyarıyı yapan CNBC’nin son zamanlarda sıklıkla Bitcoin Cash’i övmesi de gözden kaçmıyor.

CNBC’nin Fast Money kısmı bu konuda özellikle öne çıkıyor. Fast Money Twitter hesabından Bitcoin Cash yanlısı bazı yazılar yayınlandığında insanlar bunun biraz fazla agresif olduğunu düşündüler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Hakan
    Posted 08 Ocak 2018 - 17:29 17:29

    Ulan böyle konuşup dururlar arka taraftan bitcoin ticareti yaparla bunlara balina derler piyasayı düşürüp sonradan kepçe ile götürüler ha birde Kripto para ne onu anlamayanlar ile neden röportaj yaparlar anlamıyorum daha pc kullanmayı yeni öğrenen adam ne anlar kripto paradan

Leave a comment