Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sunun da Takip Ettiği 12 Yaşındaki Çocuğun Hikayesi

Kripto para sektörü özellikle Bitcoin’in (BTC) son zamanlardaki yükselişi ile ana akım kitlelerin dikkatini çekmeyi başardı. Sektöre her gün yeni yatırımcıların girdiği bilinse de bu 12 yaşındaki çocuk yatırım dünyasına kesinlikle birçok kişiye kıyasla çok daha hızlı bir giriş yaptı. Söz konusu “genç yatırımcı” daha çok borsa yatırımları ile ilgilense de kendisinin ünlenmesi kesinlikle kripto para sektörü sayesinde gerçekleşti.

12 yaşındaki yatırımcı, kripto para sektörünü fethetti 

Twitter üzerinde Young Investor 2 olarak ünlenen 12 yaşındaki yatırımcı Zach, bir gecede hayatı değişenlerden olabilir. Bu istekli çocuğun hikayesi ise 18 Kasım 2020 tarihinde, Social Capital’in kurucusu Chaamth Palihapitiya’ya yönelik attığı bir tweet ile başladı.

Kendi YouTube kanalı olan ve devamlı olarak borsalara yönelik tahminlerle videolar yayınlayan Zach, Palihapitiya’dan kendisi ile bir röportaj yapmasını istedi.

Chamath Palihapitiya’ya röportaj teklif etti 

Yakın zamanda OpenDoor hisselerini satın almaya başladığını belirten 12 yaşındaki yatırımcı, yaklaşık 140 abonesi olan bir YouTube kanalına sahip olduğunu belirtiyor. Yatırım stratejilerini konuşmak için Palihapitiya’yı davet eden Zach, hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

Chamath buna verdiği yanıtta Zach’in yasal olarak yatırım yapma yetkisine sahip olmadığını vurguladıktan sonra röportajı da sert bir şekilde reddetti. Ancak tam ad burada her şey değişti ve Chamath daha sonra açıklamasını yumuşatıp, “sosyal medyadaki çocuklara karşı hassasım” ifadesini kullansa da olaylar Young Investor 2 lehine döndü.

Milyarder risk sermayedarı, Zach’in anne babasından izinleri olduğuna dair e-posta alması durumunda YouTube için “bir şeyler yapabileceğini” belirtti. Kripto Twitter ise bir anda söz konusu hevesli yatırımcının hesabı, ilgili yorumu ve herkesin bunu takip etmesini talep eden gönderilerle doldu.

Basın saati itibarıyla Zach’in YouTube kanalının aboneleri 1.610’un üzerine çıktı ve yükselmeye devam ediyor. Anthony Pompliano’nun Zach’in profilini paylaşmasından sonra Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun da kendisini takip ettiği görülebiliyor.

YouTube’un Bitcoin sansüründen kaçamadı 

Twitter’da 15.000’in üzerinde takipçiye ulaşan ve sektörün en ünlü isimlerinin dikkatini çeken Zach, dakikalar önce bir canlı yayın başlattı. Canlı yayında Bitcoin hakkında konuştuğunu belirten genç yatırımcı, YouTube sansürüne uğrayanlardan birisi olduğunu açıkladı.

Sadece 1 günde sektörün en ünlü kişilerinin desteğini ve birçok önemli yatırımcıdan röportaj sözü alan Zach, şu an YouTube’a alternatif bir yayın kaynağı arıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!