Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Beklenen Günler Geldi mi?

Kripto para camiasının önde gelen bazı isimleri uzun süredir geleceği söylenen günlerin geldiğini düşünüyorlar.

Kripto para takipçileri 2017’den beri kurumsal yatırımcıların piyasaya giriş yapmasını bekliyorlar. Görüş şu ki; kripto paralara yatırım yapan hedge fonlarının sayısı arttıkça piyasanın tanınırlığı artacak, kitle kabulü görecek ve bunun sonucunda hızla büyümeye başlayacak.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, CNBC’deki Fast Money programının sunucusu Brian Kelly, Gemini’nin yöneticilerinden Tyler Winklevoss ve daha birçok farklı isim bu günlerin artık geldiğini düşünüyor. Ve bu, Bitcoin fiyatının yükselmeye hazır olduğu anlamına gelebilir.

Kurumsallar Geliyor

Bu isimler ne oldu da son günlerde ‘kurumsallar geliyor’ demeye başladılar? Başka bir deyişle, yıllardır geleceği söylenen ama gelmeyen o günler neden şimdi geliyor?

Son zamanlarda yapılan tüm bu açıklamaların, yorumların kaynağı aslında tek bir isme dayanıyor. O da Paul Tudor Jones. Kimine göre 20.yüzyılın en önemli yatırımcılarından biri olan, kimine göre son zamanların “en başarılı ve akıllı yatırımcılarından biri” olan Jones geçtiğimiz günlerde Bitcoin almaya başladığını açıkladı.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes bunun üstüne bir açıklama yapıp birçok “fon yöneticisinin Jones’u takip edeceğini” ve kripto para piyasasına giriş yapacağını söyledi. Tyler Winklevoss ise Jones’un gelişinin “Wall Street’in gelişinin” habercisi olacağına inanıyor.

Bu isimler haklılar mı, yani kurumsal yatırımcılar piyasaya gerçekten giriş yapıyorlar mı bilemiyoruz. Fakat bu noktada erkenden umutlanmamak gerektiğini vurgulamak gerek. Çünkü CME Group vadeli Bitcoin işlemlerini açtığında, Bakkt sektöre girdiğinde vesaire de buna benzer yorumlar yapılmıştı. Fakat bu isimler haklılasa ve kurumsallar gerçekten piyasaya giriş yapıyorlarsa Bitcoin fiyatı hızla yükselmeye başlayabilir.

İlk Hedefi Açıkladı

Bitcoin fiyatının bir sonraki durağının neresi olacağıyla ilgili çeşit çeşit tahmin var. Bu sabah paylaştığımız bir yazıda Bitcoin için 20 bin dolara işaret eden GalaxyBTC’nin görüşlerine yer verdik.

Fundstrat Global Advisors’ın kurucularından Tom Lee de kısa süre önce Bitcoin ile ilgili bir tahminde bulundu. Bitcoin’in bu yıl altından ve S&P500’den daha fazla kazanç sağladığını hatırlatan Lee; özellikle Jones’un piyasaya girmiş olmasının Bitcoin’i olumlu yönde etkileyeceğine inanıyor. Lee Bitcoin fiyatıyla ilgili net bir tahminde bulunmuyor ama Bitcoin’in “rüzgarı arkasına aldığını” söylüyor. Bu arada Fundstrat’in Bitcoin için önümüzdeki 12 ay içerisinde 15 bin dolar hedefini koyduğunu biliyoruz.

Bu noktada Tom Lee’nin piyasanın en başarılı analistlerinden biri olmadığını hatırlatmak gerek. Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin için sık sık uçuk tahminler yapan Lee bunların neredeyse hiçbirini tutturamadı. Fakat Lee’nin şahsi tahminleriyle kıyaslanınca Fundstrat ekibinin tahminleri daha tutarlı olabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment