Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Bithumb Satılığa Çıktı

Güney Kore merkezli Bitcoin borsası Bithumb satılığa çıktı. Yerel kaynaklara göre Bithumb Holdings, Bithumb Korea’daki %74’lük hissesini satma kararı aldı. Bu hisselerin toplam değeri 600 milyon doları buluyor.

Yerel kaynaklardan Herald’ın haberine göre Bithumb hisselerinin çoğunluğu satılığa çıkarıldı. Bithumb 4.77 milyon kullanıcısıyla Güney Kore’deki kripto para hacminin yarısından fazlasına aracılık yapıyor. Sektörünün öncü ismi olan Bithumb’ın hisse çoğunluğu için şimdiden iki teklif verildi. Bu tekliflerden birinin 430 milyon dolar, öbürünün ise 603 milyon dolar olduğu aktarıldı. Tekliflerin kimden geldiği bilinmemekte.

Bithumb Neden Satılığa Çıktı?

Bitcoin borsası Bithumb son birkaç hafta içerisinde iki kez polis baskınına uğradı. Bithumb’ın 2018 yılında düzenlediği bir token satışını inceleyen Seul polisi borsa hakkında soruşturma başlattı. Borsa yöneticisi Lee Jung Hoon’un dolandırıcılık yapmış olmasından şüphelenen polis kendisini ifade vermeye çağırdı.

Crypto Briefing; Bithumb’ın satılığa çıkarılmış olmasını bu gelişmelerle açıklamakta. Yerel kaynaklarla da ilişkilendirilen bilgilere göre Bithumb yatırımcıları bu yasal süreci sorunsuz bir şekilde atlatmak için hisse satışı yapma kararı aldılar.

Soruşturma Sırasında Satış Yapmak Kolay Değil

Seul polisi Bithumb hakkında bir soruşturma yürüttüğü için şirket hisselerini satmak kolay olmayacak. Bu süreçten uluslararası denetim şirketi KPMG’nin Güney Kore şubesi olan Samjong KPMG yürütecek.

KPMG’nin Bithumb hisselerinin satışına ilişkin yasal süreçleri yönetmesi bekleniyor. Satış işlemi tamamlandıktan sonra Bithumb’ın yeni hissedarının da bazı sorumlulukları olacak. Yeni hissedar(lar) Mart 2021’de yürürlüğe girecek olan Özel Ödemeler Yasası’nı uygulamaya sokmak, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenmiş standartlara uymak gibi görevleri yerine getirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment