Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Bybit İngiltere Operasyonları Askıya Alıyor: Ülkeden Çıkacak Mı?

Önde gelen kripto para borsası Bybit, İngiltere Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) yeni kurallarının yakında yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte operasyonlarını askıya alıyor. 

Bybit CEO’su Ben Zhou’nun, FCA’nın yaklaşan yeni kurallarına rağmen Birleşik Krallık’ta kalmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylemesinden kısa bir sonra borsa ülkedeki faaliyetlerini askıya alacağını söyledi.

Bybit 22 Eylül tarihinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’ta yürürlüğe girecek yeni kurallar doğrultusunda ülkedeki hizmetlerini askıya alacağını duyurdu. Borsa, yeni hesap başvurularını 1 Ekim tarihinde sonra erdireceklerini belirtirken kullanıcılardan 8 Ocak’tan önce pozisyonlarını yönetmesini talep etti. Bu nedenle kullanıcılar 8 Ekim’den itibaren para yatıramayacak ve yeni işlem açamayacak.

Birleşik Krallık’ın kripto kuralları 8 Ekim’de yürürlüğe girecek. Bu kapsamda Bybit ve diğer kripto para borsalarının ülkede faaliyet gösterebilmek adına FCA’dan lisans alması gerekiyor.

Bybit’in lisans almak için başvurmadığı ve bu sebeple ülkeden çekileceği düşünülüyor.

FCA, yaklaşan önemli kurallar öncesi borsalardan gelen taleplerin az olmasından dolayı endişelerini dile getirirken kripto para şirketlerini son tarih hakkında uyarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!