Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatının Bu 5 Olumlu Göstergeye Göre Daha Fazla Yükseleceği Tahmin Ediliyor

Bitcoin yaşadığı bu inanılmaz yükseliş sonrası bir çok kişiyi sevindirirken, topluluktaki bir çok kişinin bu durumu olası bir ”balinalar pumplıyor, sonra dumplayacaklar” yorumu yapmasına yol açtı. Peki teknik göstergeler kimin tarafını tutmakta?

Bitcoin Boğalar Döndü. Peki Kalıcılar Mı?

2018 yılının Mayıs ve Haziran ayları boyunca çoğunlukla düşüş yaşayan Bitcoin, sonunda boğalarına kavuştu gibi görünüyor. Bitcoin fiyatı sahip olduğu bütün boğaların da yardımıyla, bu ayın 15 inden beri yukarıya doğru bir ivme çizmekteydi. Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, yakın zamanda Bitcoin’in bu yılki dip seviyesini bulduğunu ve bu sebeple BTC’ye daha fazla para yatırdığını açıkladı. Milyarder Marc Lasry ise Bitcoin’in 40.000 dolara ulaşacağı tahmininde bulundu. Mike Novogratz da daha önce 100.000 dolar gibi bir tahminde bulundu ve bunun hemen ardından  John McAfee’nin ünlü tahmini gelmekte: Bitcoin 2020 yılının sonuna kadar 1 milyon doları bulacak! Peki olabilir mi? Kripto para birimleri için olan düzenleyici çerçeveler de hiç olmadığı kadar dost canlısı olmaya başladı bile.

Bu sebeple, yaşanan son gelişmeler Bitcoin için pozitif bir tablo çizerken, teknik göstergeler de Bitcoin’in olası bir yükseliş yapabileceğini işaret etmekte. Şu an için Bitcoin’in daha da yükselebileceğini gösteren 5 önemli teknik gösterge belirledik.

Bitcoin Fiyat Analizi 5 Boğa Göstergesine Sahip

1 ) 30 Haziran 2018 tarihinde mevcut düşüş trendini kırdı

30 Haziran 2018 tarihinde, BTC iki aydır süren uzun düşüş trendini sonunda kırmıştı. Bitcoin o tarihten beri büyük ölçüde yükseliş göstermekte olup, orta vadeli eğim çizgisinin ciddi anlamda üzerinde ve bu çizgiden uzakta durmayı başarıyor. (Grafikteki koyu yeşil çizgi)

2 ) 14 Temmuz 2018 tarihinden beri fiyattaki güçlü yükseliş ivmesi 

Yukarıdaki grafikte yer alan BTC fiyatının geniş çaplı hareketine dikkat edin. 14 Temmuz tarihinden beri BTC, mevcut yatırımcıların kayıplarını telafi etmek ve yeni yatırımcılar için umut olmak adına stabil bir şekilde yukarıya doğru tırmanmakta.

3 ) Ters Baş ve Omuz Formasyonu Oluştu 

Head and Shoulders modeli en popüler ters fiyat modellerinden birisidir ve bu modelin oluşması piyasadaki mevcut trendin güç kaybettiğine ve bunun yakın zamanda tam tersine dönebileceğine delalet eder. Biz bu modeli BTC için en güncel 11 Temmuz tarihinde görmüştük. Bu modelin tespit edilebilmesi için şunlar gerekmekte:

  • Fiyat bir noktaya kadar düşüp daha sonra yükselir. (yukarıdaki grafikte 1. omuz)
  • Fiyat daha sonra önceki noktadan daha aşağıya düşüp, sonra yeniden yükselir. (2 numaralı kafa bölgesi)
  • Fiyat son olarak yine düşer ama ikinci düşüş kadar kuvvetli olmaz. En son düşüş de yapıldıktan sonra fiyat önceki düşüşün zirvesinin yakınında bulunan direnç noktasına kadar ivme kazanır ve burayı aşar. (3 numaralı omuz bölgesi)

4 ) Hareketli ortalamalar boğa piyasasına işaret etmekte

14 günlük hareketli ortalama (DMA) ve 50 günlük hareketli ortalama açık bir şekilde boğa piyasasına işaret ediyor. Daha kısa dönemli hareketli ortalama hatlarının, daha uzun dönemli hareketli ortalama hatlarını geçmesi demek, mevcut piyasadaki boğa piyasasının oluşuyor olması demektir. Yukarıdaki Bitcoin fiyat grafiğine bakacak olursak, turuncu renkli 14 günlük hareketli ortalamanın, mor renkli 50 günlük hareketi ortalamayı ciddi anlamda geçtiğini görebiliriz.

5 ) Momentum İndikatörleri de boğa piyasasına işaret etmekte! 

Momentum indikatörleri her şeyi açıkça ortaya koyuyor. Bitcoin fiyatının şu an için yükseliş trendinde olması demek, bu hareketin ne denli devam edebileceğini sorgulamayı da elden bırakmamayı gerektiriyor. Çünkü fiyatın ne denli yükseldiği değil, ne kadar fazla burada tutunabileceği ve daha üst seviyelere çıkabileceği önemli. İşte tam olarak burada Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Hareketli Ortalamaların Yakınlaşması ve Uzaklaşması (MACD) gibi indikatörler yardıma koşuyor.  Şu an için mevcut Bitcoin fiyatı için RSI 65 endeks seviyesinin üzerinde gözüküyor. Ki bu nötr seviye olan 50’nin çok üzerinde olduğu için market momentumu açısından sağlam bir güce işaret etmekte. Dahası, MACD göstergesi de Haziran ortasından beri yukarıya doğru seyretmekte.

Bu teknik göstergelerin ışığında Bitcoin fiyatının iyi bir ivme ile devam edebileceğini düşünüyoruz. Ancak kripto para piyasasının sahip olduğu volatiliteyi göz önünde bulundurursak, bu piyasada hiçbir zaman kesin tahmin diye bir şey mümkün olmuyor. Bununla beraber Bitcoin fiyatının en düşük seviyelerinden birisine düşüp, oradan toparlanmaya başladığını da unutmamalıyız. Bu sebeple daha da dibin en azından şu sıralar mümkün olmadığını tahmin ediyoruz. Bitcoin en kötü ihtimalle 7.120 dolar destek hattına kadar gerileyebilir ama ondan sonra yükselişi çok olası.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment