Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişi ile Tüm Piyasa Sevindi: Bu Hisselerde Çift Haneli Kazançlar Var!

Bitcoin fiyatında yaşanan yükselişe paralel olarak kripto para bağlantılı hisse fiyatlarında da büyük artışlar görüldü.

Bitcoin ve altcoinler, ABD’den gelen nisan ayı JOLTS verisi ve spot Bitcoin ETF’lere yaşanan yüklü giriş sonrası büyük yükseliş yaşadı. ABD’deki JOLTS’un nisan ayında bir önceki aya göre 296 bin düşerek 8 milyon 59 bine gerilemesi küresel piyasalarda rahatlama yaratırken spot Bitcoin ETF’lerine mart ayından beri en yüksek yatırım yapıldı. Bu duruma paralel olarak da Bitcoin yükselişi ivmelendi.

Bitcoin’in yükselişine paralel olarak jripto para araştırma şirketi QCP Capital de ABD’nin cuma günü açıklayacağı tarım dışı istihdam verisinin kripto paralara yeni bir artış dalgası getireceğini söyledi.

Analistler, haziran ve temmuz aylarında faiz indirimi ihtimalini %0 olarak fiyatlamasına karşılık yükseliş beklentilerinin sürdüğünü dile getirdi.

Hisselerde çift haneli kazançlar

Bitcoin yükselişi her zaman olduğu gibi bağlantılı hisse senetlerine de yansıdı. Küçük ölçekli şirketler de dahil olmak üzere neredeyse tüm Bitcoin madencilerinin hisseleri çift haneli kazançlara imza attı.

En büyük madencilik şirketlerinden Marathon Digital (MARA) %5 yükseliş performansı gösterirken TeraWulf (WULF) %22, Bitdeer (BTDR) %12 ve Hive Digital Technologies (HIVE) %8 yükseliş yaşadı.

Öte yandan dün yapay zeka şirketi ile ortaklık açıklayarak yükselen Core Scientific ise Bitcoin yükselişi ile değerine değer kattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!