Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Gözünden Apple’ın Piyasa Değeri: Ronnie Moas

Bitcoin Bir Teknolojini Devini Geride Bırakacak

Standpoint Research‘ün kurucusu ve yöneticisi ve aynı zamanda oldukça başarılı bir Bitcoin öngörücüsü olan Ronnie Moas, Bitcoin’in, beş sene içinde teknoloji devi Apple‘ı bile geride bırakarak 800 milyar dolara ulaşabileceğini bu yüzden ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Moas, Temmuz ayında yaptığı tahminde Bitcoin’in ”aylar içinde” 5.000 dolara ulaşabileceğini iddia ediyor. Ayrıca, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 7.500 dolara ulaşacağını düşünüyor. Üstelik biraz daha ileride, üç yıl içinde birim başına 20.000 dolara ulaşacağını öngörüyor.

Ancak Moas dijital paranın hareket hızı ile birlikte, Bitcoin’in toplam piyasa değerinin Apple’ı beş yıl içinde geçebileceğini belirterek, dikkatleri teknoloji devi Apple’ın üstüne çekiyor.

Bu Durum Ciddiye Alınmalı

Kurumsallaşmış para taşıyıcılarından, Bitcoin’e itibar edilmemesi, ve hatta daha da kötüsü, Blockchain teknolojisinin dijital paradan ayrı tutulması için bir çok arama geldi. Ancak Moas, ciddi bir değerlendirme istiyor.

Moas şöyle söyledi: ”İnsanlar bunu ciddiye almalı çünkü bugün Bitcoin, Goldman Sachs‘a yetişti.” ve ekledi: ”Beş yıl içinde, piyasa değeri 800 milyar dolar (hatta bundan da fazla) olan Apple’ı yakalayacak.”

Coinmarketcap.com‘a göre, Bitcoin’in piyasa değeri 95.9 milyar dolar civarında. Bu arada, Thomson Reuters verileri Goldman Sachs’ın 93.67 milyar dolar değerinin olduğunu ve Apple’ın piyasa değerinin 806.65 milyar dolar olduğunu gösterdi.

Gizli Dosyalar

Bitcoin istikrarlı bir şekilde yükselirken, bir yandan da güncel küresel para borsasında farklı yatırımlara sahip olanların gittikçe artan nefretini üzerine çekiyor.

Daha önceden, JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon konuyla alakalı ”eğer (Bitcoin) alacak kadar aptalsanız, bir gün bunun bedelini ödersiniz.” diye konuşurken, BlackRock CEO’su Larry Fink kripto paralar için ”kara para aklamanın bir yolu” demişti.

Suudi milyarder ve yatırımcı Prens Alwaleed bin Talal kontrol edilmeyen kripto para organlarının ”Enron gibi çökeceğini” söyledi.

Moas, Bitcoin’in önde gelen üç eleştirmeninin şu anda kripto paralar tarafından tehdit altında olan halka açık ABD bankalarına ”yüklü bir yatırım” yaptıklarını söyledi.

”Bu insanların çıkıp Bitcoin almayı önermelerini beklemiyorum. Çünkü bu onların işletmelerini kötü etkiler.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment