Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen Gizlilik Coinlerini Borsadan Çıkarıyor

Türkiye’nin en büyük dijital varlık alım-satım platformlarından Bitexen, Monero, Dash, Verge, Zcash ve Beam işlemlerini 10 Nisan itibarıyla kapatacağını duyurdu.

Bitexen’in 2 Nisan tarihli duyurusuna göre Monero (XMR), Dash (DASH), Verge (XVG), Zcash (ZEC) ve BEAM (BEAM) için yapılan alım-satım ve çekim işlemleri, 10 Nisan günü 23:59’da kapanacak.

Kullanıcılar, 5 Nisan’dan itibaren platformdaki cüzdanlarına bu varlıkları gönderemeyecekler. Bitexen, Türkiye’de en çok dijital varlık paritesine sahip platform olarak tanınıyor.

Bu tokenlar arasında bir örüntü var mı?

Bitexen’in, işlem çiftlerini kapatacağını duyurduğu kripto paraların ortak bir yanı var: Bunların hepsi, privacy coin kategorisinde değerlendiriliyor. Bitcoin gibi diğer kripto paralara kıyasla daha farklı teknolojilerin kullanıldığı bu projelerde, kullanıcılar daha gizli ve anonim şekillerde işlem yapabiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün MASAK’ın yerel bir kripto para borsasıyla iletişime geçtiği bilgisini doğruladı. Koin Bülteni’nde hazırladığımız özel haberde, suç gelirlerinin aklanmasına ve terörizm finansmanına karşı atılmış bu adımın, privacy coinleri için soru işaretleri doğurabileceğinden bahsettik.

FATF, privacy coinler üstünde baskı kuruyor

Türkiye’nin de üye olduğu Mali Eylem Görev Gücü (FATF), geliştirdiği Seyahat Kuralı ile kripto para borsalarına belli başlı tavsiyelerde bulunuyor. OKEx’in Güney Kore şubesi, 2019 yılında bu tavsiyeleri gerekçe göstererek XMR, DASH, ZEC, ZEN ve SBTC işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!